Hozzávalók
- 8 szelet sertéskaraj
- 4 dl Magyar Tej
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 6ek. liszt
- 1ek.fűszerpaprika
- só
A sütéshez: sertészsír vagy olívaolaj
A tálaláshoz: zöldfűszerekkel ízesített Magyar Tejföl
Elkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk, a széleket kicsit bevágjuk. Mindegyik húst besózzuk. A fokhagymát lereszeljük, majd elkeverjük a tejjel. Belerakjuk a szeleteket, majd hagyjuk pácolódni minimum 3 órát. Az se baj, ha egy egész éjszakát áll a fokhagymás tejben a hús.
Ezután mindegyik szeletet kivesszük a pácból, majd a paprikás lisztbe forgatjuk. Vastag aljú serpenyőben sertészsíron vagy olívaolajon szép pirosra sütjük őket.
Zöldfűszeres tejföllel tálaljuk.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: