Vasi pecsenye

Gasztro

Vasi pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4  dl Magyar Tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 6ek. liszt
  • 1ek.fűszerpaprika

A sütéshez: sertészsír vagy olívaolaj

A tálaláshoz: zöldfűszerekkel ízesített Magyar Tejföl

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A karajszeleteket kiklopfoljuk, a széleket kicsit bevágjuk. Mindegyik húst besózzuk. A fokhagymát lereszeljük, majd elkeverjük a tejjel. Belerakjuk a szeleteket, majd hagyjuk pácolódni minimum 3 órát. Az se baj, ha egy egész éjszakát áll a fokhagymás tejben a hús.

Ezután mindegyik szeletet kivesszük a pácból, majd a paprikás lisztbe forgatjuk. Vastag aljú serpenyőben sertészsíron vagy olívaolajon szép pirosra sütjük őket.

Zöldfűszeres tejföllel tálaljuk.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.