Vasi pecsenye

Gasztro

Vasi pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4  dl Magyar Tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 6ek. liszt
  • 1ek.fűszerpaprika

A sütéshez: sertészsír vagy olívaolaj

A tálaláshoz: zöldfűszerekkel ízesített Magyar Tejföl

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A karajszeleteket kiklopfoljuk, a széleket kicsit bevágjuk. Mindegyik húst besózzuk. A fokhagymát lereszeljük, majd elkeverjük a tejjel. Belerakjuk a szeleteket, majd hagyjuk pácolódni minimum 3 órát. Az se baj, ha egy egész éjszakát áll a fokhagymás tejben a hús.

Ezután mindegyik szeletet kivesszük a pácból, majd a paprikás lisztbe forgatjuk. Vastag aljú serpenyőben sertészsíron vagy olívaolajon szép pirosra sütjük őket.

Zöldfűszeres tejföllel tálaljuk.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Édes, gyümölcsös barnarizs

Tápanyagban gazdag, vitamindús reggeli étel, ám egy tartalmas leves után másik fogásként is tálalhatjuk. Csupa-csupa egészség és egy finom ízharmónia koncentrálódik ebben a zseniálisan egyszerű, gyümölcsös édességben. A barnarizst felhasználás előtt érdemes a babhoz hasonlóan beáztatni! A barnarizs a hántolt rizzsel ellentétben tartalmazza a vékony héjat, ami segíti a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet, antioxidánsokban gazdag. Sok B- és E-vitamint tartalmaz, és emellett számottevő vasat is. Az egyik legkiegyensúlyozottabb gabonánk: tápláló, gyomorerősítő, íze semleges. Aszalt gyümölcsökkel pedig tökéletes téli étel reggel, délben, este.