Gasztro

Vasi pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4  dl Magyar Tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 6ek. liszt
  • 1ek.fűszerpaprika

A sütéshez: sertészsír vagy olívaolaj

A tálaláshoz: zöldfűszerekkel ízesített Magyar Tejföl

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A karajszeleteket kiklopfoljuk, a széleket kicsit bevágjuk. Mindegyik húst besózzuk. A fokhagymát lereszeljük, majd elkeverjük a tejjel. Belerakjuk a szeleteket, majd hagyjuk pácolódni minimum 3 órát. Az se baj, ha egy egész éjszakát áll a fokhagymás tejben a hús.

Ezután mindegyik szeletet kivesszük a pácból, majd a paprikás lisztbe forgatjuk. Vastag aljú serpenyőben sertészsíron vagy olívaolajon szép pirosra sütjük őket.

Zöldfűszeres tejföllel tálaljuk.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Ennivaló rózsavaj-gyertya Valentin napra

A Valentin nap az első olyan alkalom az évben, amikor eszünkbe jut a rózsa. A rózsa, az örök virág, a virágok királynője, nem csupán a vázába, hanem az asztalon is. Óvva intek attól mindenkit, hogy a virágüzletben kínált rózsákból ejtsen szirmokat a tányérra! Ezek a virágok dísznövények, érkezési célra nem alkalmasak, bármilyen csábítóak is. Ám a tavaly gyűjtött, vagy teaként vásárolt rózsaszirmokkal csodálatos, szerelmes-virágos varázslatokat alkothatunk! Készülhet belőlük rózsaszörp, ami pezsgővel turbózva elegáns ital, poríthatjuk rózsabársonnyá egy lágy mousse tetejére. Romantikusoknak, a természetesség kedvelőinek pedig készíthetünk rózsás vajgyertyát, amely egy foszlós kaláccsal, friss gyümölcsökkel káprázatos finomsággá lényegülhet. Az ünnep fénypontja lesz, amikor a rózsás vajgyertya lángja fellobban, igazi különlegességként!