Japán piskóta
- 3 db tojás
- 90 g cukor
- 90 g liszt
- 30 g tej
- 30 g olaj
- 1 csipet só
- vanília
Marcipános öntet:
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 200 g marcipán
- 2,6 cl Amaretto
- ½ rúd vanília
- 1 kk keményítő
Csokoládés öntet:
- 1,6 dl tej
- 1,6 dl tejszín
- 116 g fekete csokoládé
- 66 g tejcsokoládé
- 50 g cukor
- 33 g kakaópor
A tálaláshoz:
- madártejfagylalt
- pirított olajos magvak
- tejszínhab
- narancsos cukorszirup
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket nagyon kemény habbá verjük a cukorral. A sárgáját egy csipet sóval és a vaníliával összekeverjük. Ezt spatulával hozzákeverjük a habhoz. Jöhet hozzá a szobahőmérsékletű tej és olaj keveréke. Végül a lisztet is beleszitáljuk, és az egészet összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 175 fokon, légkeverésen 9 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült, kerek szaggatóformával kiszaggatjuk.
A csokoládés öntethez a hozzávalókat összekeverjük, majd felfőzzük.
A marcipános öntethez a tej és tejszín keverékét elkezdjük főzni a vaníliával és a beletépkedett marcipánnal. Ha felforrt, és a marcipán elolvadt, akkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az Amarettót és a pici vízzel kikevert keményítőt. Ezután még egyet forralunk rajta, majd azonnal lehúzzuk a tűzről, és kihűtjük.
Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a desszertet. A piskótát megkenjük a narancsos sziruppal, majd meglocsoljuk az öntetekkel. Adunk hozzá a pirított magvakból és a fagylaltból is.
Ajánljuk még: