Vajpuha főtt sertéscomb

Gasztro

Vajpuha főtt sertéscomb

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

  • 1,5 kg sertéscomb egyben
  • víz
  • 1 ek egész bors
  • 3-4 babérlevél
  • egy fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 ág kakukkfű

Elkészítés:

Ehhez az ételhez, hogy igazán mutatós legyen, egy nagyobb darab, minimum 1,5 kg-os sertéscombdarabra lesz szükségünk. A húst alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd félbehajtjuk és összekötözzük házi cérnával. A vizet feltesszük melegedni a fűszerekkel együtt, és ebbe helyezzük bele a húst is, melyet lassú tűzön addig főzünk, amíg tökéletesen meg nem puhul. Ez kb. négy órát vesz igénybe. A fokhagymafejet félbevágjuk, a vöröshagymán rajta hagyjuk a külső héjat, úgy tesszük a lábosba.

A főzővízbe tehetünk zöldségeket is, néhány répát, fehérrépát, zellert. Mire a hús elkészül, kapunk egy ízletes alaplevet is, amit adagonként lefagyaszthatunk, és a későbbiekben felhasználhatunk különböző ételek készítéséhez.

A húst végül megszabadítjuk a madzagoktól, és egy nagy fadeszkára helyezve tálaljuk héjában főtt krumplival, kaporszósszal, savanyúkáposzta-főzelékkel.



 
 



Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.