Vágott leves

Gasztro

Vágott leves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 ek. sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2-3 db fehérrépa
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 50 dkg főznivaló burgonya
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 4 db főtt tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát finomra felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük. A húst falatnyi darabokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Fehéredésig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd a fűszerpaprikát, és felengedjük vízzel. Fél órán át főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. A zöldségeket megtisztítjuk, és azokat is falatnyi darabokra vágjuk. Ha a hús már félig megfőtt, mehetnek a levesbe a zöldségek.

Közben feltesszük főni a tojásokat. Ha a zöldségek már majdnem készen vannak, hozzáadjuk a leveshez a felkockázott burgonyát. A megfőtt tojásokat megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk. Amint megfőtt a burgonya, elkészítjük a habarást. A tejfölt kikeverjük egy kevés forró lével, majd az egészet visszaöntjük a levesbe. Beleaprítjuk a friss petrezselymet, és a főtt tojást is hozzáadjuk. Pár perc főzés után tálalhatjuk is.

 

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!