Vágott leves

Gasztro

Vágott leves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 ek. sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2-3 db fehérrépa
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 50 dkg főznivaló burgonya
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 4 db főtt tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát finomra felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük. A húst falatnyi darabokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Fehéredésig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd a fűszerpaprikát, és felengedjük vízzel. Fél órán át főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. A zöldségeket megtisztítjuk, és azokat is falatnyi darabokra vágjuk. Ha a hús már félig megfőtt, mehetnek a levesbe a zöldségek.

Közben feltesszük főni a tojásokat. Ha a zöldségek már majdnem készen vannak, hozzáadjuk a leveshez a felkockázott burgonyát. A megfőtt tojásokat megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk. Amint megfőtt a burgonya, elkészítjük a habarást. A tejfölt kikeverjük egy kevés forró lével, majd az egészet visszaöntjük a levesbe. Beleaprítjuk a friss petrezselymet, és a főtt tojást is hozzáadjuk. Pár perc főzés után tálalhatjuk is.

 

Ajánljuk még:

7 ország karácsonyi asztala – mit esznek Európában karácsonykor?

Minden nemzetnek megvannak a saját, hagyományos karácsonyi ételei: méghozzá nagyon különlegesek! Érdemes egy kicsit megismerkedni velük, netán ihletet kapni egy-egy fogás elkészítéséhez! Körbejártuk hát Európát, hogy kiderüljön, mi kerül a karácsonyi asztalra egy kicsivel arrébb!