Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 ek. sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. liszt
- 1 ek. fűszerpaprika
- 3-4 db sárgarépa
- 2-3 db fehérrépa
- 1 közepes zellergumó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 50 dkg főznivaló burgonya
- 2-3 db babérlevél
- 2 dl zsíros tejföl
- 4 db főtt tojás
- só
Elkészítés:
A hagymát finomra felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük. A húst falatnyi darabokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Fehéredésig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd a fűszerpaprikát, és felengedjük vízzel. Fél órán át főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. A zöldségeket megtisztítjuk, és azokat is falatnyi darabokra vágjuk. Ha a hús már félig megfőtt, mehetnek a levesbe a zöldségek.
Közben feltesszük főni a tojásokat. Ha a zöldségek már majdnem készen vannak, hozzáadjuk a leveshez a felkockázott burgonyát. A megfőtt tojásokat megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk. Amint megfőtt a burgonya, elkészítjük a habarást. A tejfölt kikeverjük egy kevés forró lével, majd az egészet visszaöntjük a levesbe. Beleaprítjuk a friss petrezselymet, és a főtt tojást is hozzáadjuk. Pár perc főzés után tálalhatjuk is.
Ajánljuk még: