Vacsorázz Borbás Marcsival – A Jolly Joker

Gasztro

Vacsorázz Borbás Marcsival – A Jolly Joker

Borbás Marcsi receptje.

Az egyik legideálisabb diétás összeállítás a csirkemell-rizs-saláta kombináció. Ezzel diétázik minden fitneszrajongó és rutinus fogyókúrázó. Azt bizonyosan állíthatom, hogy nagyon unalmasnak hangzik. Kipróbáltam, unalmas is, sőt szomorú. Íztelen vízben főtt rizs, szárazra sütött, íztelen csirkemell, ízesítetlen saláta. De mégsem hagyhattam ki ezt a csodálatosan hatékony ételt a diétából. Éppen ezért felturbóztam kicsit – higgyétek el, így máris jobb!

 

 Jolly Joker fogás

Tovább olvasok

Hozzávalók (1 adag):

  • 1db csirkemell
  • 3 ek főtt barna- vagy vadrizs
  • 4-5 levél római saláta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek fehér borecet
  • Olívaolaj
  • Vaj
  • Kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma
  • Só, bors

A kulcskérdés ennél a receptnél (is) az, hogy a csirkemell sütés után hogy lesz puha és szaftos. Alapszabály rögtön az elején: mindig szobahőmérsékletű hússal dolgozzunk, ne rögtön a hűtőszekrényből kerüljön a serpenyőbe az étel!

Ha az ehhez szükséges idő eltelt, egy öntöttvas serpenyőt az olajjal tűzforróra hevítünk. Amikor enyhén kezd füstölni az olaj, beletesszük a besózott filéket. Óvatosan, a megfelelő helyre tegyük a szeleteket, mert azonnal odaragadnak a serpenyő aljára. Ne tépkedjük fel őket, hiszen ha kellően megpirultak a darabok, magától elengedi a vas a húsokat. Ekkor ismét óvatosan fordítsuk meg a szeleteket. Közben, figyeljük a hús oldalsó részeit, mert ott látszik, hogy mennyire sült át.

Ha mindkét oldalt átpirítottuk, rádobunk a húsokra 1-1 mogyorónyi vajat, és megszórjuk a választott fűszerekkel, majd lefedjük a serpenyőt. Amennyiben nagyon vastagok voltak a csirkemellek, állítsuk egészen alacsony hőmérsékletre a főzőlapot vagy gázégőt és süssük még 3-4 percig az ételt. Ezután elzárjuk a tűzhelyet, és lefedve pihentetjük  6-7 percig. Fontos, hogy ilyenkor ne emelgessük a fedőt! Ezzel a módszerrel lesz omlós, puha és szaftos a csirkemell a végén. 

Közben egy kisebb vöröshagymával és néhány gerezd fokhagymával megfőzzük a rizst. Itt is tehetünk a zöldfűszerekből is a főzővízbe ha szeretnénk picit ízesíteni. Nagyon fontos, hogy 3-4 evőkanálnyi főtt rizsnél többet ne együnk, ha komolyan vesszük a diétát.

Amíg elkészül a hús és a rizs, addig lereszeljük a sárgarépát, és bekeverjük egy hagyományos salátalével (ami tartalmaz fehér borecetet, olívaolajat és pici cukrot).

Amikor minden elkészült,  egy tányérba rakjuk az ízletes római saláta leveleket, arra ráhelyezzük a kissé lecsorgatott répasalátát, a finom, fűszeres főtt rizst, és a csíkokra vágott, szaftos csirkemellet.

 

Már követem az oldalt

X