Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 2 cm friss gyömbér
- 2-3 db csillagánizs
- 1 db szerecsendió
- 1 kk koriandermag
- 1 ek szójaszósz
- 1/2 szál póréhagyma
- 2 db pakchoi
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A gyömbérből egy fél kisujjnyi darabot megtisztítunk, majd vékony csíkokra felvágjuk. A szerecsendiót megtörjük. Egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a fűszereket. Ha már erőteljesen lehet az illatukat érezni, akkor kiszedjük őket, és félrerakjuk. Közben a csirkemellet vágjuk fel falatnyi darabokra, majd a serpenyőben egy kevés olívaolajon hirtelen pirítsuk meg. Ha már szép aranybarnák a húsdarabok, akkor sózzuk meg a csirkét, de csak óvatosan, mert szójaszószt is fogunk az ételhez adni, ami szintén sós.
A póréhagymát karikára vágjuk, a húshoz adjuk, és visszatesszük az edénybe a megpirult fűszereket is. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és rádobjuk a feldarabolt pakchoi-t is. Ha szükséges, jöhet még hozzá egy kis szójaszósz. Közben az üvegtésztát leforrázzuk, és ha megpuhult, akkor szintén a húshoz adjuk.
Átforgatjuk, és máris tálaljuk. Ha szeretjük a csípőset, felkarikázott chilit is adjunk hozzá.
Ajánljuk még: