Üvegtésztás egytálétel

Gasztro

Üvegtésztás egytálétel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1 db szerecsendió
  • 1 kk koriandermag
  • 1 ek szójaszósz
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 db pakchoi
  • chili ízlés szerint

Elkészítés:

Tovább olvasok

A gyömbérből egy fél kisujjnyi darabot megtisztítunk, majd vékony csíkokra felvágjuk. A szerecsendiót megtörjük. Egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a fűszereket. Ha már erőteljesen lehet az illatukat érezni, akkor kiszedjük őket, és félrerakjuk. Közben a csirkemellet vágjuk fel falatnyi darabokra, majd a serpenyőben egy kevés olívaolajon hirtelen pirítsuk meg. Ha már szép aranybarnák a húsdarabok, akkor sózzuk meg a csirkét, de csak óvatosan, mert szójaszószt is fogunk az ételhez adni, ami szintén sós.

A póréhagymát karikára vágjuk, a húshoz adjuk, és visszatesszük az edénybe a megpirult fűszereket is. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és rádobjuk a feldarabolt pakchoi-t is. Ha szükséges, jöhet még hozzá egy kis szójaszósz. Közben az üvegtésztát leforrázzuk, és ha megpuhult, akkor szintén a húshoz adjuk.

Átforgatjuk, és máris tálaljuk. Ha szeretjük a csípőset, felkarikázott chilit is adjunk hozzá.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.