Üvegtésztás egytálétel

Gasztro

Üvegtésztás egytálétel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1 db szerecsendió
  • 1 kk koriandermag
  • 1 ek szójaszósz
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 db pakchoi
  • chili ízlés szerint

Elkészítés:

A gyömbérből egy fél kisujjnyi darabot megtisztítunk, majd vékony csíkokra felvágjuk. A szerecsendiót megtörjük. Egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a fűszereket. Ha már erőteljesen lehet az illatukat érezni, akkor kiszedjük őket, és félrerakjuk. Közben a csirkemellet vágjuk fel falatnyi darabokra, majd a serpenyőben egy kevés olívaolajon hirtelen pirítsuk meg. Ha már szép aranybarnák a húsdarabok, akkor sózzuk meg a csirkét, de csak óvatosan, mert szójaszószt is fogunk az ételhez adni, ami szintén sós.

A póréhagymát karikára vágjuk, a húshoz adjuk, és visszatesszük az edénybe a megpirult fűszereket is. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és rádobjuk a feldarabolt pakchoi-t is. Ha szükséges, jöhet még hozzá egy kis szójaszósz. Közben az üvegtésztát leforrázzuk, és ha megpuhult, akkor szintén a húshoz adjuk.

Átforgatjuk, és máris tálaljuk. Ha szeretjük a csípőset, felkarikázott chilit is adjunk hozzá.

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?