Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 1 dl olaj
- 1 dl ketchup
- 1 kiskanál paprikakrém
- 2 gerezd fokhagyma
- mogyorónyi gyömbér
- 1 evőkanál grill fűszerkeverék
- 1 kiskanál szárított rozmaring
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A megmosott, leszárogatott csirkecombokat a csont mellett a kés hegyével behasítjuk, majd a mexikói fűszerkeverékkel bedörzsöljük és fél órán át állni hagyjuk. Eközben az olajat a ketchuppal, a paprikakrémmel, az összezúzott fokhagymával, a finomra reszelt gyömbérrel összekeverjük, rozmaringgal ízesítjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A befűszerezett csirkecombokat a ketchupos-olajos keverékkel vastagon bekenjük és egy jól záródó edényben, hűtőszekrényben 24 órán át érleljük. Ezután grillsütőben vagy tepsiben, esetleg faszénparázs felett folyamatosan forgatva, a visszamaradt páccal meg-megkenve piros-ropogósra sütjük. Friss fehér kenyérrel kínáljuk, jól illik mellé a grillezett kukorica vagy a kukoricasaláta.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: