Gasztro

Túrós lepény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg Magyar Rögös Túró
  • kb. 15 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • langyos víz 
  • 1 kk. só

A sütéshez:

  • 5 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • 1,5 dl Magyar Tejföl
  • újhagyma 

 

Elkészítés 

A túrót kissé összetörjük, adunk hozzá egy kiskanálnyi sót, majd elkezdjük összedolgozni a sütőporral elkevert liszttel. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy összeálljon. Ezután négy részre osztjuk, majd mindegyik részt kerekre kinyújtjuk.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd ezen sütjük szép pirosra a lepények mindkét oldalát. Tejföllel tálaljuk! 

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő torta igazi klasszikus sütemény, mely eredeti változatában könnyű, légies, gyümölcsös. Abban megoszlanak a vélemények, hogy meggyel vagy cseresznyével készüljön-e, nálunk ezúttal meggy került bele, mely a savassága miatt remekül illett a csokoládé és a tejszín édes ízéhez.