Túróhabos márványsütemény

Gasztro

Túróhabos márványsütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 ek Magyar Tejföl
  • 8,5 dkg Magyar Vaj
  • 4 ek cukor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 45 dkg Magyar Rögös Túró
  • 10 dkg Magyar Túródesszert
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 1 ek keményítő
  • 3 db tojás
  • 2 ek eperlekvár

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tésztához a lisztet eldolgozzuk a vajjal, a cukorral és a csipet sóval. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük. Ha a vaj visszadermedt, lecsippentünk egy darabot a tésztából, a maradékkal pedig kibéleljük egy 22 cm-es, kivajazott tortaforma alját. Villával megszurkáljuk a tésztát. 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük.

 

A töltelékhez a túrót összedolgozzuk a túródesszerttel, a mascarponéval, a liszttel és a keményítővel. Hozzáadjuk a kézzel felvert tojásokat, illetve a cukrot és a vaníliás cukrot. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, majd ráöntjük a túrós keveréket. Teszünk a tetejére két evőkanál eperlekvárt, majd egy pálcikával áthúzkodjuk, hogy márványos mintája legyen. Az előzőleg félretett tésztát is a tetejére csipkedjük.

Visszarakjuk a sütőbe, és 170 fokon még kb. 20 percet sütjük.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!