Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 ek Magyar Tejföl
- 8,5 dkg Magyar Vaj
- 4 ek cukor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 45 dkg Magyar Rögös Túró
- 10 dkg Magyar Túródesszert
- 10 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 1 ek keményítő
- 3 db tojás
- 2 ek eperlekvár
Elkészítés
A tésztához a lisztet eldolgozzuk a vajjal, a cukorral és a csipet sóval. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután becsomagoljuk, és hűtőben pihentetjük. Ha a vaj visszadermedt, lecsippentünk egy darabot a tésztából, a maradékkal pedig kibéleljük egy 22 cm-es, kivajazott tortaforma alját. Villával megszurkáljuk a tésztát. 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
A töltelékhez a túrót összedolgozzuk a túródesszerttel, a mascarponéval, a liszttel és a keményítővel. Hozzáadjuk a kézzel felvert tojásokat, illetve a cukrot és a vaníliás cukrot. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, majd ráöntjük a túrós keveréket. Teszünk a tetejére két evőkanál eperlekvárt, majd egy pálcikával áthúzkodjuk, hogy márványos mintája legyen. Az előzőleg félretett tésztát is a tetejére csipkedjük.
Visszarakjuk a sütőbe, és 170 fokon még kb. 20 percet sütjük.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: