Hozzávalók
- 8 dkg mazsola
- fél dl fehérbor
- 25 dkg gesztenyeliszt
- 3,3 dl víz
- 1 kiskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg olajos mag: mandula, dió, fenyőmag, tökmag
- 1 ágacska rozmaring
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A mazsolát néhány órára a fehérborba áztatjuk, hogy szépen kigömbölyödjenek. A gesztenyelisztet apránként a kimért vízhez keverjük. Hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és jó alaposan eldolgozzuk. Beletesszük a leszűrt mazsolaszemeket, az olajos mag nagy részét, egy keveset félreteszünk belőle, amit majd a tetejére szórunk. Egy kiskanálnyi egészen finomra vágott friss rozmaringlevéllel ízesítjük, majd egy kb. 25 cm átmérőjű, olajjal kikent formába öntjük. Rászórjuk a félretett magokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-23 perc alatt megsütjük.
A felülete sütés közben fényes, sima lesz, de ahogy hűl, úgy jelennek meg rajta a kiszáradt, szikes talajhoz hasonló repedések.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: