Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/4 csésze tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1/2 csésze mozzarella
- 1/2 csésze cheddar
- 4 csík bacon, apróra vágva ropogósra sütve
- tálaljunk mellé tejfölt és metélőhagymát
Elkészítés:
A batátákat néhányszor megböködjük, majd 200°C-on 50 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha szépen megpuhul a húsa. Ezután hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk.
Egy kanállal kiszedjük a belsejét, de a héj mellett hagyunk egy vékony réteget. A kikanalazott, puha batátát egy tálba szedjük, öntünk hozzá egy kevés tejet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük bazsalikommal, és a bacon egy részét is belekeverjük. Végül simára, krémesre kavarjuk.
Közben a héjakat egy kis olívaolajjal meglocsolva visszatesszük a sütőbe, hogy ropogósra süljenek. Ez kb. 10 perc alatt megtörténik.
Ezután megtöltjük a batátákat, megszórjuk a lereszelt sajttal, és újabb 15 percig sütjük. Amint elkészült, a maradék pirított baconnal, tejföllel és az újhagymával forrón tálaljuk.