Hozzávalók
- 60-70 dkg sertésdagadó
- 50 dkg darált sertésdagadó
- 2 ek. fűszerpaprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 2 ek. sertészsír
- só
Elkészítés
A darálthúshoz sót, borsot, pirospaprikát és fokhagymát teszünk, majd alaposan összegyúrjuk. Az így elkészült tölteléket a már előre felszúrt és előkészített dagadóba töltjük. Hústűvel lezárjuk a dagadó végét és besózzuk.
Kisütött sertészsírral kikenjük a tepsit, majd beletesszük a dagadót és megkenjük a külsejét is zsírral. 220-240 fokon 20 percre betesszük a sütőbe, majd 160 fokon letakarva lassan puhára sütjük.
A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még: