Gasztro

Töltött dagadó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 60-70 dkg sertésdagadó
  • 50 dkg darált sertésdagadó
  • 2 ek. fűszerpaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek. sertészsír

Elkészítés

 A darálthúshoz sót, borsot, pirospaprikát és fokhagymát teszünk, majd alaposan összegyúrjuk. Az így elkészült tölteléket a már előre felszúrt és előkészített dagadóba töltjük. Hústűvel lezárjuk a dagadó végét és besózzuk.

Kisütött sertészsírral kikenjük a tepsit, majd beletesszük a dagadót és megkenjük a külsejét is zsírral. 220-240 fokon 20 percre betesszük a sütőbe, majd 160 fokon letakarva lassan puhára sütjük.

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Ajánljuk még:

Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő torta igazi klasszikus sütemény, mely eredeti változatában könnyű, légies, gyümölcsös. Abban megoszlanak a vélemények, hogy meggyel vagy cseresznyével készüljön-e, nálunk ezúttal meggy került bele, mely a savassága miatt remekül illett a csokoládé és a tejszín édes ízéhez.