Töltött dagadó
Olvasási idő: 2 perc

Töltött dagadó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 60-70 dkg sertésdagadó
  • 50 dkg darált sertésdagadó
  • 2 ek. fűszerpaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek. sertészsír

Elkészítés

 A darálthúshoz sót, borsot, pirospaprikát és fokhagymát teszünk, majd alaposan összegyúrjuk. Az így elkészült tölteléket a már előre felszúrt és előkészített dagadóba töltjük. Hústűvel lezárjuk a dagadó végét és besózzuk.

Kisütött sertészsírral kikenjük a tepsit, majd beletesszük a dagadót és megkenjük a külsejét is zsírral. 220-240 fokon 20 percre betesszük a sütőbe, majd 160 fokon letakarva lassan puhára sütjük.

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!