Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 20 ek. cukor
- 20 dkg darált tökmag
- 25 dkg vaj
- 7 db ostyalap
A tojásokat szép habosra keverjük a cukorral. Ezután gőz fölött verjük tovább addig, míg a hőmérséklete csípősen meleg nem lesz. Ha elkészültünk vele, belekeverjük a darált tökmagot és a felkockázott, szobahőmérsékletű vajat. A tökmag helyett használhatunk diót is.
Ha már meghűlt és besűrűsödött a krém, akkor betöltjük az ostyalapokba. 7 darab lapot kell egymásra helyeznünk, és ebben egyenletesen elosztani a krémet. Ezután hűtőbe rakjuk, mert csak másnap tudjuk felszeletelni, amikor az ostya már kicsit megpuhult, és magába szívta a krémet.
Ismerd meg Borbás Marcsi isteni keleti csemegéjét is!
Ajánljuk még: