Tökmagos tortalap

Gasztro

Tökmagos tortalap

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 20 ek. cukor
  • 20 dkg darált tökmag
  • 25 dkg vaj
  • 7 db ostyalap

 

Tovább olvasok

 

A tojásokat szép habosra keverjük a cukorral. Ezután gőz fölött verjük tovább addig, míg a hőmérséklete csípősen meleg nem lesz. Ha elkészültünk vele, belekeverjük a darált tökmagot és a felkockázott, szobahőmérsékletű vajat. A tökmag helyett használhatunk diót is.

Ha már meghűlt és besűrűsödött a krém, akkor betöltjük az ostyalapokba. 7 darab lapot kell egymásra helyeznünk, és ebben egyenletesen elosztani a krémet. Ezután hűtőbe rakjuk, mert csak másnap tudjuk felszeletelni, amikor az ostya már kicsit megpuhult, és magába szívta a krémet.

Ismerd meg Borbás Marcsi isteni keleti csemegéjét is!  

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.