Hozzávalók:
- 25 dkg kristálycukor
- 5 tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 20 dkg dióbél
- 2 db ostyalap
- 10 dkg fekete csokoládé
A cukrot egy vastag aljú lábosban nem túl erős lángon elkezdjük olvasztani. Fontos, hogy eközben ne kavargassuk, ne mozgassuk, mert csomós lesz. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a puha vajjal, majd a teljesen olvadt karamellbe keverjük. Vigyázva, apránként kezdjük beleönteni a tojásos vajat, nehogy leforrázzon bennünket a kicsapó gőz! A tűzön kevés ideig még kevergetjük, hogy a krém megfőjön. Sűrűnek és sötét karamell színűnek kell lennie.
Végül lehúzzuk a tűzről a lábast, majd a durvára vágott diót is hozzáadjuk. Ezután máris kenjük rá az egyik ostyalapra. A másik lapot rátesszük a tetejére, óvatosan eligazgatjuk a tenyerünkkel, majd az egészet lenyomtatjuk egy nehezebb tárggyal, és egy éjszakát így pihentetjük.
Másnap gőz fölött felolvasztunk egy tábla csokoládét, és vékonyan behúzzuk vele a csemege tetejét.
Tudd meg, hogyan készíthetsz könnyen, egyszerűen egy csodás tökmagos tortalapot Borbás Marcsi receptje alapján!
Ajánljuk még: