Tökmagos hókifli

Gasztro

Tökmagos hókifli

 Harrer-Abosi Beatrix receptje.

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 100 g finomra darált tökmag
  • 45 g kristálycukor
  • 75 g liszt
  • 1 tk rum

A díszítéshez:

  • 50 g feketecsokoládé
  • 50 g fehércsokoládé
  • durvára vágott tökmag
Tovább olvasok

A jéghideg vajat összemorzsoljuk a darált tökmaggal, a liszttel és a cukorral. Közben rummal is ízesítjük. Ezután két hengert formálunk a tésztából, frissen tartó fóliába csomagoljuk őket, majd betesszük a hűtőbe. Legalább egy órán át hagyjuk hűlni, jó kemény legyen. Az sem árt neki, ha egy egész éjszakát áll a hidegben.

Ezután a hengereket felszeleteljük, majd egyenlő vastagságú és hosszúságú rudakat sodrunk. Ezeket a rudacskákat tepsire sorakoztatjuk, és kifli formára hajlítjuk. 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük őket.

Melegen nagyon sérülékenyek és törékenyek, ezért várjunk a mozgatásukkal addig, míg ki nem hűlnek. Ezután olvasztott csokoládéval és aprított tökmaggal díszíthetjük őket.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.