Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 100 g finomra darált tökmag
- 45 g kristálycukor
- 75 g liszt
- 1 tk rum
A díszítéshez:
- 50 g feketecsokoládé
- 50 g fehércsokoládé
- durvára vágott tökmag
A jéghideg vajat összemorzsoljuk a darált tökmaggal, a liszttel és a cukorral. Közben rummal is ízesítjük. Ezután két hengert formálunk a tésztából, frissen tartó fóliába csomagoljuk őket, majd betesszük a hűtőbe. Legalább egy órán át hagyjuk hűlni, jó kemény legyen. Az sem árt neki, ha egy egész éjszakát áll a hidegben.
Ezután a hengereket felszeleteljük, majd egyenlő vastagságú és hosszúságú rudakat sodrunk. Ezeket a rudacskákat tepsire sorakoztatjuk, és kifli formára hajlítjuk. 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük őket.
Melegen nagyon sérülékenyek és törékenyek, ezért várjunk a mozgatásukkal addig, míg ki nem hűlnek. Ezután olvasztott csokoládéval és aprított tökmaggal díszíthetjük őket.
Ajánljuk még: