Hozzávalók
Az alaphoz:
- 2 szem burgonya
- 2 szál paszternák
- 2 szál sárgarépa
- vöröshagyma
- 5 dkg mangalicaszalonna
- 5 dkg kemény sajt
Az öntethez:
- 3 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítés
A zöldségeket meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk vagy gyaluljuk őket, mintha chipset készítenénk. Egy kisebb tepsi alját kibéleljük a vékonyra szeletelt szalonnával. Ezután jön a burgonya, illetve a többi zöldség is rétegezve. A rétegek közé jöhet hagyma, illetve reszelt sajt is. Sózzuk, borsozzuk is a zöldségeket. A legtetejére sajt kerüljön.
Ha megtelt a tepsink, akkor elkészítjük a besamel mártást. A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük a tejszín és a tej keverékével. Közben simára keverjük, és beforraljuk. Ha elkészültünk, az ételünk tetejére öntjük, majd betesszük a sütőbe 180 fokra. Addig sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak, és a sajt szép pirosra sül a tetején.
Ajánljuk még: