Téli krumplipaprikás

Gasztro

Téli krumplipaprikás

Ruprecht László receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 fej salottahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor friss tárkony
  • őrölt kömény
  • füstölt fűszerpaprika
  • szárított fokhagyma
  • szárított hagyma

A sűrítéshez:

  • 2 szem főtt burgonya
  • 2 db olajban eltett paprika
  • 1 fej sült fokhagyma
  • 5 dl paradicsomszósz

Az összeállításhoz:

  • 4 szem héjában sült csicsóka
  • 2 szem héjában sült batáta
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg füstölt kecskesajt

 

Tovább olvasok

Olívaolajon és vajon ledinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a felezett főtt burgonyát. Az egészet alaposan átforgatjuk a zsiradékon. Ízesítjük sóval, friss tárkonnyal. Újhagymát is vágunk hozzá. Ha kicsit már kezd pirulni, akkor lesz jó. Ekkor belekerülhet a füstölt fűszerpaprika. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük. A héjában sült csicsókát és batátát meghámozzuk, felvágjuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk vajon. A szárított fűszerekkel és tárkonnyal ízesítjük. Ezután az ételhez keverjük.

Az olajos paprikát a sült fokhagymával, a főtt burgonyával és a paradicsomszósszal összemelegítjük, majd leturmixoljuk. Közben meg is sózzuk. Ha elkészült, a krumplipaprikáshoz adjuk, és összeforraljuk. Ezután tálaljuk az ételt a felkockázott kecskesajttal.