Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 5 dkg vaj
- 3 fej salottahagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 kg burgonya
- 1 csokor friss tárkony
- őrölt kömény
- füstölt fűszerpaprika
- szárított fokhagyma
- szárított hagyma
- só
A sűrítéshez:
- 2 szem főtt burgonya
- 2 db olajban eltett paprika
- 1 fej sült fokhagyma
- 5 dl paradicsomszósz
- só
Az összeállításhoz:
- 4 szem héjában sült csicsóka
- 2 szem héjában sült batáta
- 2 szál újhagyma
- 15 dkg füstölt kecskesajt
Olívaolajon és vajon ledinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a felezett főtt burgonyát. Az egészet alaposan átforgatjuk a zsiradékon. Ízesítjük sóval, friss tárkonnyal. Újhagymát is vágunk hozzá. Ha kicsit már kezd pirulni, akkor lesz jó. Ekkor belekerülhet a füstölt fűszerpaprika. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük. A héjában sült csicsókát és batátát meghámozzuk, felvágjuk, majd egy serpenyőben lepirítjuk vajon. A szárított fűszerekkel és tárkonnyal ízesítjük. Ezután az ételhez keverjük.
Az olajos paprikát a sült fokhagymával, a főtt burgonyával és a paradicsomszósszal összemelegítjük, majd leturmixoljuk. Közben meg is sózzuk. Ha elkészült, a krumplipaprikáshoz adjuk, és összeforraljuk. Ezután tálaljuk az ételt a felkockázott kecskesajttal.
Ajánljuk még: