Gasztro

Télen-nyáron megunhatatlan: a felvidéki töltött batyu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • krumpli
  • rétesliszt
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • tehéntúró
  • kevés főtt krumpli
  • tejföl
  • friss hagymaszár
  • csipetnyi só

A tálaláshoz:

  • pirított hagyma
  • tejföl

 

Elkészítés

Tetszés szerinti mennyiségű krumplit puhára főzünk, alaposan áttörjük, hogy ne maradjon szemcsés, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a grízes lisztet – amennyit a tészta felvesz –, megsózzuk, összegyúrjuk, elnyújtjuk, végül négyzet alakúra kiszaggatjuk.

A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kis négyzetecskéket megtöltjük, félbehajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, apróra vágott pirított hagymával meglocsoljuk, ropogósra sült szalonnával megszórjuk, tejföllel díszítjük.

 

Ajánljuk még: