Hozzávalók:
Előtészta:
- 20 g élesztő
- 40 g Magyar Tej
- 40 g kenyérliszt
- 10 g cukor
Tangzhong:
- 100 g Magyar tej
- 20 g kenyérliszt
Tészta:
- 310 g kenyérliszt
- 20 g cukor
- 50 g Magyar tej
- 1 tojás + 1 tojássárgája
- 50 g Magyar Krémsajt
- 25 g puha Magyar Vaj
- 1 ek só
Az előtésztához elkeverjük a lisztet, a cukrot, a szobahőmérsékletű tejet és az élesztőt. Ezután hagyjuk felhabosodni.
A tangzhonghoz a tejet elkeverjük a liszttel, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Figyeljünk, hogy ne égjen meg. Ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ezzel a módszerrel készítve a kenyér tovább marad puha, foszlós.
A tésztához a liszthez adjuk az előtésztát, a tangzhongot, a cukrot, a sajtkrémet, a tojást, majd összegyúrjuk a tejjel. Ha a tészta összeállt, letakarjuk, és fél órát hagyjuk pihenni. Ezután beledagasztjuk a sót és a puha vajat. Ezután még 15 percen át dolgozunk vele, hogy tökéletesen sima legyen a felülete. Ezután négy egyenlő részre osztjuk, kerekre formázzuk, majd letakarva 20 percet pihentetjük.
Ezután elkezdjük a formázást. Mindegyik részt hosszúkásra kinyújtjuk, majd feltekerjük. Ezután újra letakarjuk a tekercseket, és újabb 10 percet pihentetjük.
Ezután a tekercseket újra kinyújtjuk, majd feltekerjük. Olyan szélesre nyújtsuk, amilyen a sütőformánk. A formát kibéleljük sütőpapírral, majd egymás mellé rakjuk a tekercseket. Ezután hagyjuk kelni addig, míg meg nem töltik a formát. Ekkor 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és körülbelül 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.