Hozzávalók:
A sütőtökhabhoz:
- 1 kisebb sütőtök
- friss gyömbér
- 100 g cukor
- római kömény
- 5 dl tejszín
A körethez:
- sült cékla
- pirított erdei gombák
- sarkantyúkalevél
Egyéb hozzávalók:
- friss kakukkfű
- vaj
- fokhagyma
Elkészítés:
A szűzpecsenyét alaposan körbepirítjuk forró serpenyőben, majd vajat adunk mellé, illetve lapított fokhagymagerezdet és kakukkfüvet. Kisebb lángon, folyamatosan locsoljuk a habzó vajjal. Ha elkészült, félretesszük. Pihentetjük, és közben néha megforgatjuk.
A cukorból kevés víz hozzáadásával karamellt készítünk. Hagyjuk a szirupot teljesen visszaforrni. Ha már barna színe van, rádobjuk a tisztított, kockázott sütőtököt és a hámozott gyömbért. Alaposan megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, végül puhára főzzük. Sózzuk, római köménnyel fűszerezzük. Leturmixoljuk, átpasszírozzuk, és habszifonba töltjük. Két habpatront tekerünk bele.
A gombákat nagyon forró serpenyőben lepirítjuk kakukkfűvel, csak a végén sózzuk. Az előfőzött céklákat is lepirítjuk, borsozzuk.
Tálalásnál a gombát, a céklát és a felvágott szűzpecsenyét körberakjuk a tányéron, középre fújjuk a habot. Sarkantyúkával és friss zöldekkel frissítjük. Ha nincs habszifonunk, csökkentsük a tejszín mennyiségét egynegyedére, hogy sűrű krémet kapjunk, és ezzel tálaljuk az ételünket.