Hozzávalók:
- 5 db nagyobb paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- durvára őrölt bors
- só
- 25 dkg csiperke (nagyobb fejek)
- 1/2 dl balzsamecet
- 1 dl szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- durvára őrölt fekete bors
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A grillt kb. 180 fokra, közepes hőmérsékletre melegítjük.
A gombát vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a balzsamecettel, illetve a borssal. Az egészet összeforgatjuk a gombaszeletekkel, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután a gombaszeleteket nyársa húzzuk, majd betesszük a forró grillrácsra, és oldalanként kb. 5-6 percig sütjük. Ha megsültek, megsózzuk őket.
A paradicsomokat vízszintesen félbevágjuk, megszórjuk sóval, borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal. Tíz percig állni hagyjuk, majd a grillrácsra tesszük őket. Oldalanként 8-10 percig sütjük őket. Legyenek puhák, de ne essenek szét. Tálaláskor olívaolajjal és friss petrezselyemmel szórjuk meg az ételt. Önmagában is kiváló, de húsok mellé is tökéletes kísérő.
A megjelenést a METRO Nagykereskedelem támogatta.
Ajánljuk még: