Szójaszószban pácolt gomba paradicsommal

Gasztro

Szójaszószban pácolt gomba paradicsommal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

  • 5 db nagyobb paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • durvára őrölt bors
  • 25 dkg csiperke (nagyobb fejek)
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A grillt kb. 180 fokra, közepes hőmérsékletre melegítjük. 

A gombát vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a balzsamecettel, illetve a borssal. Az egészet összeforgatjuk a gombaszeletekkel, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután a gombaszeleteket nyársa húzzuk, majd betesszük a forró grillrácsra, és oldalanként kb. 5-6 percig sütjük. Ha megsültek, megsózzuk őket. 

szojaszoszban-pacolt-gomba-paradicsommal-recept-borbas-marcsi

 

A paradicsomokat vízszintesen félbevágjuk, megszórjuk sóval, borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal. Tíz percig állni hagyjuk, majd a grillrácsra tesszük őket. Oldalanként 8-10 percig sütjük őket. Legyenek puhák, de ne essenek szét. Tálaláskor olívaolajjal és friss petrezselyemmel szórjuk meg az ételt. Önmagában is kiváló, de húsok mellé is tökéletes kísérő.

 A megjelenést a METRO Nagykereskedelem támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.