Hozzávalók
Az alaphoz:
- 25 dkg aszalt szilva
- 50 dkg friss szilva
- 2-3 ek. cukor nélküli sűrű szilvalekvár
- 2-3 ek. bodzaszörp
- 2-3 ek. meggyszörp
A léhez:
- 2 liter víz
- 0,5 dl bodzaszörp
- 0,5 dl meggyszörp
- 2 ek. cukor nélküli sűrű szilvalekvár
- 2 szál citromnád
- 4-5 kaffír-lime levél
- 1 ek. szegfűszeg
- 3-4 egész fahéj
- 1 ek. csillagánizs
A betéthez:
- 4 ek. tejföl
- 5 szem aszalt szilva
- 3 szem zöld dió befőtt
- 10 dkg birsalmasajt
A tálaláshoz:
- karamellás körtelekvár
Elkészítés
A léhez a vízhez adjuk a szörpöket és a lekvárt, és elkezdjük forralni. Ízesítjük citromnáddal, kaffír-lime levéllel, szegfűszeggel, csillagánizzsal, fahéjjal. Rövid ideig forraljuk, majd hagyjuk állni akár egy éjszakát is.
Elsőként az alapot készítjük el. A friss és az aszalt szilvát egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Elkeverjük a lekvárokkal és a szörppel, majd betesszük a sütőbe 180 fokra.
Ha a gyümölcsök megsültek, leturmixoljuk őket az átszűrt fűszeres lével.
A betéthez a sűrű tejfölt elkeverjük a felaprított aszalt szilvával, zöld dióval és birsalmasajttal.
A tálaláshoz először a betétből teszünk két-három evőkanálnyi adagot a tányérok közepébe, majd köré öntjük a krémlevest. Egy kevés karamellás körtelekvárt is teszünk hozzá.
Ajánljuk még: