Szerencsehozó vöröslencse-saláta

Gasztro

Karácsony

Szerencsehozó vöröslencse-saláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 3 fokhagymagerezd
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Az öntethez:

Tovább olvasok
  • 2 dl zöldcitrom leve, átszűrve
  • 3 evőkanál olívaolaj a tetejére
  • 1 púpos kávéskanál méz
  • só, bors

Elkészítés

A lencsét leöblítjük, átválogatjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főzni. 2 babérlevelet is adunk hozzá. Sót ne tegyünk a vízbe, mert attól megkeményedik a lencse. Lefedve körülbelül 10 perc alatt puhára fő. Közben elkészíthetjük hozzá az öntetet. Kézi habverővel elhabarunk 2 dl átszűrt zöldcitromlevet, 3 evőkanál olívaolajat és 1 kávéskanál mézet, majd sózzuk-borsozzuk. Ezután felkarikázunk 1 nagy csokor újhagymát, és apróra vágunk 1 nagy csokor friss bazsalikomot és petrezselymet.

Végül a leszűrt vöröslencsét összekeverjük a hagymával a bazsalikommal és a petrezselyemmel, megsózzuk, majd hozzáadjuk az öntetet is.

Bátran próbáld ki a karácsonyi és szilveszteri menü receptjeit otthon, magyar alapanyagokból! 

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X