Szerencsehozó vöröslencse-saláta

Gasztro

Karácsony

Szerencsehozó vöröslencse-saláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 3 fokhagymagerezd
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Az öntethez:

Tovább olvasok
  • 2 dl zöldcitrom leve, átszűrve
  • 3 evőkanál olívaolaj a tetejére
  • 1 púpos kávéskanál méz
  • só, bors

Elkészítés

A lencsét leöblítjük, átválogatjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főzni. 2 babérlevelet is adunk hozzá. Sót ne tegyünk a vízbe, mert attól megkeményedik a lencse. Lefedve körülbelül 10 perc alatt puhára fő. Közben elkészíthetjük hozzá az öntetet. Kézi habverővel elhabarunk 2 dl átszűrt zöldcitromlevet, 3 evőkanál olívaolajat és 1 kávéskanál mézet, majd sózzuk-borsozzuk. Ezután felkarikázunk 1 nagy csokor újhagymát, és apróra vágunk 1 nagy csokor friss bazsalikomot és petrezselymet.

Végül a leszűrt vöröslencsét összekeverjük a hagymával a bazsalikommal és a petrezselyemmel, megsózzuk, majd hozzáadjuk az öntetet is.

Bátran próbáld ki a karácsonyi és szilveszteri menü receptjeit otthon, magyar alapanyagokból! 

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X