Sütőtökös torta

Gasztro

Sütőtökös torta

Juhos József receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 100 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 100 g liszt
  • 100 g tojás (2 db)
  • 70 g sütőtök
  • 1 kk. fahéj 

A krémhez:

  • 100 g mascarpone
  • 150 ml tejszín
  • 150 g porcukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés 

A tésztához a vajat kihabosítjuk a cukorral. Ezután hozzáadjuk több részletben a kézzel kissé felvert tojásokat. Hagyjuk, hogy tökéletesen elkeveredjen. Ezután jöhet bele a sütőtök, illetve a fahéj. Végül kézzel beleforgatjuk a lisztet is. Egy kisebb tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a mascarponét és a tejszínt egy robotgép üstjébe rakjuk a cukorral együtt. Könnyű habot verünk belőle. Figyeljünk, nehogy túlverjük! Vaníliával ízesítjük. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a habhoz forgatjuk.

Végül összeállítjuk a tésztát egy tortakarikában, és két órára hűtőbe rakjuk. Ha a krém szépen meghúzott, már szeletelhetjük is!