Hozzávalók
A tésztához:
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 100 g liszt
- 100 g tojás (2 db)
- 70 g sütőtök
- 1 kk. fahéj
A krémhez:
- 100 g mascarpone
- 150 ml tejszín
- 150 g porcukor
- 100 g fehér csokoládé
- 1 vaníliarúd
Elkészítés
A tésztához a vajat kihabosítjuk a cukorral. Ezután hozzáadjuk több részletben a kézzel kissé felvert tojásokat. Hagyjuk, hogy tökéletesen elkeveredjen. Ezután jöhet bele a sütőtök, illetve a fahéj. Végül kézzel beleforgatjuk a lisztet is. Egy kisebb tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét és a tejszínt egy robotgép üstjébe rakjuk a cukorral együtt. Könnyű habot verünk belőle. Figyeljünk, nehogy túlverjük! Vaníliával ízesítjük. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a habhoz forgatjuk.
Végül összeállítjuk a tésztát egy tortakarikában, és két órára hűtőbe rakjuk. Ha a krém szépen meghúzott, már szeletelhetjük is!
Ajánljuk még: