Sütőtökös paradicsomleves

Gasztro

Sütőtökös paradicsomleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 dl paradicsomlé
  • ½ megsütött sütőtök húsa
  • ½ szem csípős paprika
  • 2 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • víz

A tálaláshoz:

  • 4 szelet bagett
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítés

Vajon pirítsuk meg az összezúzott fokhagymát, a felszeletelt csípős paprikát, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet. Együtt pirítsuk, amíg a paradicsom karamellizálódik. Ezután adjuk hozzá a sütőtök kikapart húsát, illetve vizet. Sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig főzzük.

Ha készen van, összeturmixoljuk, és a tejjel beállítjuk a sűrűségét. Sajtos pirítóssal tálaljuk. Megkenjük a bagettszeletek mindkét oldalát vajjal, és serpenyőben vajon megpirítjuk. Amikor a szeletek egyik oldala készen van, megfordítjuk őket, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd készre sütjük.

Marcsi ezt a levest így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.