Hozzávalók
- 1 dl paradicsomlé
- ½ megsütött sütőtök húsa
- ½ szem csípős paprika
- 2 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- víz
A tálaláshoz:
- 4 szelet bagett
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítés
Vajon pirítsuk meg az összezúzott fokhagymát, a felszeletelt csípős paprikát, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet. Együtt pirítsuk, amíg a paradicsom karamellizálódik. Ezután adjuk hozzá a sütőtök kikapart húsát, illetve vizet. Sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig főzzük.
Ha készen van, összeturmixoljuk, és a tejjel beállítjuk a sűrűségét. Sajtos pirítóssal tálaljuk. Megkenjük a bagettszeletek mindkét oldalát vajjal, és serpenyőben vajon megpirítjuk. Amikor a szeletek egyik oldala készen van, megfordítjuk őket, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd készre sütjük.
Marcsi ezt a levest így készítette el:
Ajánljuk még: