Sütőtökös paradicsomleves

Gasztro

Sütőtökös paradicsomleves

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 dl paradicsomlé
  • ½ megsütött sütőtök húsa
  • ½ szem csípős paprika
  • 2 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • víz

A tálaláshoz:

  • 4 szelet bagett
  • 5 dkg trappista sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Vajon pirítsuk meg az összezúzott fokhagymát, a felszeletelt csípős paprikát, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet. Együtt pirítsuk, amíg a paradicsom karamellizálódik. Ezután adjuk hozzá a sütőtök kikapart húsát, illetve vizet. Sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig főzzük.

Ha készen van, összeturmixoljuk, és a tejjel beállítjuk a sűrűségét. Sajtos pirítóssal tálaljuk. Megkenjük a bagettszeletek mindkét oldalát vajjal, és serpenyőben vajon megpirítjuk. Amikor a szeletek egyik oldala készen van, megfordítjuk őket, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd készre sütjük.

Marcsi ezt a levest így készítette el:

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.