Gasztro

Sütőtökös chilis szendvicskrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1/2 sütőtök ( közepes méretű)
  • chilipaprika ízlés szerint
  • 1 kk. durvára őrölt bors
  • 5 dkg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A sütőtököt negyedekbe vágjuk, a magokat kiszedjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a darabokat. 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben néhányszor nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy ki tudjon jönni a gőz. 

Ha a tök megsült, a húsát elválasztjuk a héjától, és késes aprítóba rakjuk. Összedolgozzuk a vajjal és a fűszerekkel. 

Pirított zsemlével találjuk. 

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.