Sütőtökben sült csirkecombok

Gasztro

Sütőtökben sült csirkecombok

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 nagy muskotályos sütőtök
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 szelet bacon
  • 6 csirkecomb
    2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só, bors
  • friss kakukkfű

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sütőtöknek egy hosszú és éles késsel körbevágjuk a kalapját úgy, hogy a tök belsejébe is belemenjen a kés. Óvatosan kiemeljük a középső részét, és a magos közepét levágjuk a kalapról. A tök belsejéből egy kanál segítségével kivájjuk a magokat és a hozzá csatlakozó rostokat, csak a tök húsát hagyjuk meg körben. Ezután a tököt és a kalapját egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200-220 fokon kb. másfél órát sütjük.

A bacont felaprítjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk. Ezután a megpirult darabokat kiszedjük a serpenyőből, majd a besózott csirkecombokat is körbepirítjuk ugyanebben a szalonnás zsiradékban.

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, és egy kis vajon szintén átpirítjuk. Közben meg is sózzuk őket. Friss kakukkfűvel ízesítjük.

Ha mindennel elkészültünk, az elősütött tök belsejébe halmozzuk a húst, a zöldségeket és a szalonnát. Ezután a tök kalapjával befedjük őket, majd visszarakjuk a sütőbe. 190-200 fokon kb. egy-másfél óra alatt készre sütjük az ételt. 

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.