Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 250 g darált keksz
- 150 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 púpos evőkanál kakaópor
- 100 ml tej
- 25 ml rumaroma
A tetejére:
- 100 g 72% kakaótartalmú csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A darált kekszet alaposan elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a rumaromát, a tejet, és a nagyon puha vajat. Alaposan összedolgozzuk a masszát. A legkönnyebben a kezünkkel tudjuk egyneműre keverni. Ha túl száraznak éreznénk a keveréket, néhány csepp tejet adhatunk hozzá. Ennyi cukorral nem lesz nagyon édes, érdemes megkóstolni, és az egyéni ízléshez igazítani a mennyiségét.
Ha elkészültünk, egy kisebb sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk a kekszes masszát. Célszerű akkora edényt választani, hogy a massza teljesen kitöltse, így nem fog lecsorogni a tetejéről a csokoládé.
A csokoládét az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a kekszes masszára öntjük. Ezután legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. Ha a bevonat megszilárdult, és a keverékben a vaj is szépen visszadermedt, máris megkóstolhatja a család.
Ajánljuk még: