Sütés nélküli sportszelet

Gasztro

Sütés nélküli sportszelet

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 250 g darált keksz
  • 150 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 100 ml tej
  • 25 ml rumaroma

A tetejére:

  • 100 g 72% kakaótartalmú csokoládé
  • 1 ek olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A darált kekszet alaposan elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a rumaromát, a tejet, és a nagyon puha vajat. Alaposan összedolgozzuk a masszát. A legkönnyebben a kezünkkel tudjuk egyneműre keverni. Ha túl száraznak éreznénk a keveréket, néhány csepp tejet adhatunk hozzá. Ennyi cukorral nem lesz nagyon édes, érdemes megkóstolni, és az egyéni ízléshez igazítani a mennyiségét.

Ha elkészültünk, egy kisebb sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk a kekszes masszát. Célszerű akkora edényt választani, hogy a massza teljesen kitöltse, így nem fog lecsorogni a tetejéről a csokoládé.

A csokoládét az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a kekszes masszára öntjük. Ezután legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. Ha a bevonat megszilárdult, és a keverékben a vaj is szépen visszadermedt, máris megkóstolhatja a család.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.