Stefánia szelet

Gasztro

Stefánia szelet

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók 

  • 1,5 kg darált sertésdagadó
  • 2 db vízbe áztatott zsemle
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 3 db tojás
  • 4-5 db főtt tojás

 

Elkészítés

A darálthúshoz hozzátesszük az előre beáztatott majd jól kinyomkodott szétmorzsolt zsemléket, az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát.  Borssal, pirospaprikával, sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a tojásokat. Jól kigyúrjuk.  A sütőformát jó alaposan kizsírozzuk. Leteszünk egy réteget az összekevert darálthúsból, majd ráhelyezzük a főtt tojásokat, és végül befedjük a maradék hússal.

180 fokon előmelegített sütőben 2 órát sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirulna, akkor a tetejét fedjük le, hogy ne égjen meg.

 

 

A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.