Hozzávalók
- 1,5 kg darált sertésdagadó
- 2 db vízbe áztatott zsemle
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
- só
- 3 db tojás
- 4-5 db főtt tojás
Elkészítés
A darálthúshoz hozzátesszük az előre beáztatott majd jól kinyomkodott szétmorzsolt zsemléket, az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát. Borssal, pirospaprikával, sóval ízesítjük, majd hozzátesszük a tojásokat. Jól kigyúrjuk. A sütőformát jó alaposan kizsírozzuk. Leteszünk egy réteget az összekevert darálthúsból, majd ráhelyezzük a főtt tojásokat, és végül befedjük a maradék hússal.
180 fokon előmelegített sütőben 2 órát sütjük. Ha azt látjuk, hogy nagyon pirulna, akkor a tetejét fedjük le, hogy ne égjen meg.
A recept megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még: