Spenótos túrós pite

Gasztro

Spenótos túrós pite

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 2 lap leveles tészta
  • 1 dkg Magyar Vaj
  • 25 dkg Magyar Túró
  • 3 ek aprított spenót
  • 1 ek Magyar Tejföl
  • 2 db tojás
  • só, durvára őrölt bors
  • 1 egész tojás a kenéshez

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sütőformákat gondosan megkenjük vajjal, majd kibéleljük mindegyiket a leveles tésztával. Ehhez a tésztából kétszer akkora köröket vágunk, mint a sütőformáink. A túrót simára elkeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal, a spenóttal és a tojásokkal. Ízesítjük sóval és borssal. Ezután a túrós keveréket a sütőformákba kanalazzuk. Ezután a kis piték tetejét készítjük el. A leveles tésztából pont akkora köröket vágunk, mint a sütőforma. A köröket egy hegyes késsel ki is díszíthetjük. Ezután fedjük be a pitéket, a sütőforma pereménél kicsit nyomjuk össze a tésztákat. Ezután kenjük le a tetejüket vékonyan egy felvert tojással. 200 fokos sütőben végül szép pirosra sütjük őket.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X