Hozzávalók:
- 2 lap leveles tészta
- 1 dkg Magyar Vaj
- 25 dkg Magyar Túró
- 3 ek aprított spenót
- 1 ek Magyar Tejföl
- 2 db tojás
- só, durvára őrölt bors
- 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítés:
A sütőformákat gondosan megkenjük vajjal, majd kibéleljük mindegyiket a leveles tésztával. Ehhez a tésztából kétszer akkora köröket vágunk, mint a sütőformáink. A túrót simára elkeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal, a spenóttal és a tojásokkal. Ízesítjük sóval és borssal. Ezután a túrós keveréket a sütőformákba kanalazzuk. Ezután a kis piték tetejét készítjük el. A leveles tésztából pont akkora köröket vágunk, mint a sütőforma. A köröket egy hegyes késsel ki is díszíthetjük. Ezután fedjük be a pitéket, a sütőforma pereménél kicsit nyomjuk össze a tésztákat. Ezután kenjük le a tetejüket vékonyan egy felvert tojással. 200 fokos sütőben végül szép pirosra sütjük őket.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: