Sós teasütemény

Gasztro

Sós teasütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 30 dkg vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tk. só 

A kenéshez: 1 tojássárgája

A szóráshoz: magvak (szezámmag, mák, lenmag stb.)

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A lisztet összedolgozzuk a vajjal és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és körülbelül két evőkanálnyi tejfölt. Annyit gyúrjunk bele, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Ha elkészültünk, frissen tartó fóliába csomagoljuk a tésztát, majd legalább fél órára hűtőbe rakjuk.

Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd hosszúkás formára szabdaljuk. Megkenjük mindegyik darabot tojássárgájával, majd megszórjuk valamilyen maggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.  Végül 190 fokos sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük. 

A recept megjelenését a SMEG támogatta.