Hozzávalók
- 12 dkg zsír
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál só
- 20 dkg mag
A tetejére:
- 1 tojás
- durva só
Elkészítés
A magok egyik felét gorombára őröljük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt magokat, az egész tojást, és alaposan összegyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát fóliába csomagolva legalább egy órán át pihentetjük. Azután lisztezett deszkán kisujjnyi vastag korong formára nyújtjuk. A tésztalap közepére egy kb. 10 cm átmérőjű kistányért helyezünk, és a tészta széleit éles késsel nyolc darabba bevágjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Az így kapott „szirmok” végeit ujjunkkal összecsippentjük, a közepét pedig bevagdossuk. Az elkészült virágot felvert tojással lekenjük, a félretett magokkal és durva sóval megszórjuk. Sütőpapírral borított tepsire téve, előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: