Sörtésztában sült töltött paprika

Gasztro

Sörtésztában sült töltött paprika

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 palermo paprika
  • 1 jalapeno paprika
  • 1 tv paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dkg szalonna
  • 45 dkg rögös túró
  • 6 kanál liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl jéghideg, frissen felbontott sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Tovább olvasok

Elkészítés:

Pirítsuk le a kockákra vágott szalonnát lassú tűznél. Amikor majdnem kész, tegyük hozzá a szeletelt újhagymát és a fokhagymát egy rövid időre, ezután hagyjuk hűlni a keveréket. Közben készítsük elő a paprikákat: vágjuk le a szárukat és vegyük ki a csumájukat.

Keverjük össze a lisztet a tojással, egy kis sóval és annyi jéghideg, frissen felbontott sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű keveréket kapjunk, amit csomómentesre kavarunk. Ezután egy másik tálban adjuk hozzá a túróhoz az apróra vágott petrezselymet, a megpirított szalonnát, hagymát, fokhagymát, sót és borsot. Ezután tegyük egy habzsákba, és töltsük meg vele a paprikákat. Mártsuk őket a palacsintatésztába, majd bő, forró olajban süssük ki.

Megtölthetjük juhtúróval, sajtkrémmel vagy darált hússal is, de ez utóbbit egy kicsit dinszteljük le hagymával. Előételnek, köretnek is tökéletes.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?