Sörtésztában sült töltött paprika

Gasztro

Sörtésztában sült töltött paprika

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 palermo paprika
  • 1 jalapeno paprika
  • 1 tv paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dkg szalonna
  • 45 dkg rögös túró
  • 6 kanál liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl jéghideg, frissen felbontott sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Tovább olvasok

Elkészítés:

Pirítsuk le a kockákra vágott szalonnát lassú tűznél. Amikor majdnem kész, tegyük hozzá a szeletelt újhagymát és a fokhagymát egy rövid időre, ezután hagyjuk hűlni a keveréket. Közben készítsük elő a paprikákat: vágjuk le a szárukat és vegyük ki a csumájukat.

Keverjük össze a lisztet a tojással, egy kis sóval és annyi jéghideg, frissen felbontott sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű keveréket kapjunk, amit csomómentesre kavarunk. Ezután egy másik tálban adjuk hozzá a túróhoz az apróra vágott petrezselymet, a megpirított szalonnát, hagymát, fokhagymát, sót és borsot. Ezután tegyük egy habzsákba, és töltsük meg vele a paprikákat. Mártsuk őket a palacsintatésztába, majd bő, forró olajban süssük ki.

Megtölthetjük juhtúróval, sajtkrémmel vagy darált hússal is, de ez utóbbit egy kicsit dinszteljük le hagymával. Előételnek, köretnek is tökéletes.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Mágikus erejű étkek a karácsonyi asztalon: hagyj helyet nekik!

Az adventi böjt szimbolikus feloldása a karácsonyi asztal megterítése különböző „kötelező” és mágikus erejű ételekkel. Népi kultúránk archaikus hagyományrétegeiben a szentesti vacsora elfogyasztása a családok egyik legfontosabb közösségi alkalma volt, amelyre „hivatalosak voltak” a már nem élő családtagok is. Mindennek, ami helyet kapott a karácsonyi asztalon, különleges jelentősége és ereje volt, katolikus vidékeken a karácsonyi asztalt ugyanis az oltár kicsinyített másként értelmezték.