Hozzávalók:
- 1 palermo paprika
- 1 jalapeno paprika
- 1 tv paprika
- 2 szál újhagyma
- 1 dkg szalonna
- 45 dkg rögös túró
- 6 kanál liszt
- 1 db tojás
- 3 dl jéghideg, frissen felbontott sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Pirítsuk le a kockákra vágott szalonnát lassú tűznél. Amikor majdnem kész, tegyük hozzá a szeletelt újhagymát és a fokhagymát egy rövid időre, ezután hagyjuk hűlni a keveréket. Közben készítsük elő a paprikákat: vágjuk le a szárukat és vegyük ki a csumájukat.
Keverjük össze a lisztet a tojással, egy kis sóval és annyi jéghideg, frissen felbontott sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű keveréket kapjunk, amit csomómentesre kavarunk. Ezután egy másik tálban adjuk hozzá a túróhoz az apróra vágott petrezselymet, a megpirított szalonnát, hagymát, fokhagymát, sót és borsot. Ezután tegyük egy habzsákba, és töltsük meg vele a paprikákat. Mártsuk őket a palacsintatésztába, majd bő, forró olajban süssük ki.
Megtölthetjük juhtúróval, sajtkrémmel vagy darált hússal is, de ez utóbbit egy kicsit dinszteljük le hagymával. Előételnek, köretnek is tökéletes.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: