Gasztro

Sörtésztában sült töltött paprika

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 palermo paprika
  • 1 jalapeno paprika
  • 1 tv paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dkg szalonna
  • 45 dkg rögös túró
  • 6 kanál liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl jéghideg, frissen felbontott sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Tovább olvasok

Elkészítés:

Pirítsuk le a kockákra vágott szalonnát lassú tűznél. Amikor majdnem kész, tegyük hozzá a szeletelt újhagymát és a fokhagymát egy rövid időre, ezután hagyjuk hűlni a keveréket. Közben készítsük elő a paprikákat: vágjuk le a szárukat és vegyük ki a csumájukat.

Keverjük össze a lisztet a tojással, egy kis sóval és annyi jéghideg, frissen felbontott sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű keveréket kapjunk, amit csomómentesre kavarunk. Ezután egy másik tálban adjuk hozzá a túróhoz az apróra vágott petrezselymet, a megpirított szalonnát, hagymát, fokhagymát, sót és borsot. Ezután tegyük egy habzsákba, és töltsük meg vele a paprikákat. Mártsuk őket a palacsintatésztába, majd bő, forró olajban süssük ki.

Megtölthetjük juhtúróval, sajtkrémmel vagy darált hússal is, de ez utóbbit egy kicsit dinszteljük le hagymával. Előételnek, köretnek is tökéletes.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Sütőtökös curry szűzpecsenyével

Hideg időben mindig jólesik valami fűszeres, valami nagyon zamatos, valami csípős. A gyömbér, a kurkuma, a chili, a fahéj belülről is melegítenek, egy könnyű és színes egytálételnek pedig elképesztően finom ízt adnak. A sütőtöknek még nem járt le az ideje, amíg csak lehet, fogyasszuk sütve, levesnek, rakottan vagy akár egy fenséges curryben!