Hozzávalók
- 2 db sertésnyelv
- 3 db sertésfül
- 4 db sertésköröm
- 2 szelet füstölt csülök
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- ½ karalábé
- ½ zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- bors
- só
A toppinghoz:
- 2 ek. aprított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. reszelt torma
- 2 ek. kapribogyó
Az összeállításhoz:
- savanyú uborka
- gyöngyhagyma
- lime
A sertésnyelveket, a füleket és a körmöket bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt a víz, leöntjük, majd tiszta vizet öntünk a húsokra, így folytatjuk a főzést. A levet ízesítjük sóval, egész borssal, fokhagymával, vöröshagymával. Teszünk hozzá megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét. Ízesítésként kerül bele 1-2 szelet füstölt csülök is. Így főzzük pötyögtetve 4-5 órán át. Közben folyamatosan szedegetjük le róla a habot és a zsírt. Ha megfőttek a sertésrészek, kiszedjük ezeket a forró léből, és kicsit hagyjuk hűlni. A levet pedig hagyjuk ülepedni.
Ha már tudunk dolgozni a húsokkal, akkor kis kockákra daraboljuk, és kisebb poharakba elosztjuk ezeket. Ha szeretnénk, tehetünk melléjük a füstölt húsból is, illetve jól áll neki, ha kerül bele aprított savanyú uborka is. Ha elkészültünk, minden poharat megtöltünk lével. Hagyjuk megdermedni, majd előkészítjük a tálaláshoz. A petrezselymet felaprítjuk, a fokhagymát, kapribogyót pici koskákra vágjuk, majd elkeverjük a reszelt tormával. Ezt a keveréket, illetve egy-egy cikk lime-ot és egy-két szem gyöngyhagymát teszünk a „shotonyák” tetejére.
Tökéletes vendégváró falat!
Ajánljuk még: