Gasztro

„Shotonya”

Pauli Zoltán receptje

Hozzávalók

  • 2 db sertésnyelv
  • 3 db sertésfül
  • 4 db sertésköröm
  • 2 szelet füstölt csülök
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • ½ karalábé
  • ½ zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • bors

A toppinghoz:

  • 2 ek. aprított petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. reszelt torma
  • 2 ek. kapribogyó

Az összeállításhoz:

  • savanyú uborka
  • gyöngyhagyma
  • lime

 

A sertésnyelveket, a füleket és a körmöket bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt a víz, leöntjük, majd tiszta vizet öntünk a húsokra, így folytatjuk a főzést. A levet ízesítjük sóval, egész borssal, fokhagymával, vöröshagymával. Teszünk hozzá megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét. Ízesítésként kerül bele 1-2 szelet füstölt csülök is. Így főzzük pötyögtetve 4-5 órán át. Közben folyamatosan szedegetjük le róla a habot és a zsírt. Ha megfőttek a sertésrészek, kiszedjük ezeket a forró léből, és kicsit hagyjuk hűlni. A levet pedig hagyjuk ülepedni.

Ha már tudunk dolgozni a húsokkal, akkor kis kockákra daraboljuk, és kisebb poharakba elosztjuk ezeket. Ha szeretnénk, tehetünk melléjük a füstölt húsból is, illetve jól áll neki, ha kerül bele aprított savanyú uborka is. Ha elkészültünk, minden poharat megtöltünk lével. Hagyjuk megdermedni, majd előkészítjük a tálaláshoz. A petrezselymet felaprítjuk, a fokhagymát, kapribogyót pici koskákra vágjuk, majd elkeverjük a reszelt tormával. Ezt a keveréket, illetve egy-egy cikk lime-ot és egy-két szem gyöngyhagymát teszünk a „shotonyák” tetejére.

Tökéletes vendégváró falat!

Ajánljuk még:

Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő torta igazi klasszikus sütemény, mely eredeti változatában könnyű, légies, gyümölcsös. Abban megoszlanak a vélemények, hogy meggyel vagy cseresznyével készüljön-e, nálunk ezúttal meggy került bele, mely a savassága miatt remekül illett a csokoládé és a tejszín édes ízéhez.