Hozzávalók
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 kg alma (más idénygyümölccsel is elkészíthető, pl.: őszibarack)
- 2 narancs lereszelt héja
- csipet só
- kristálycukor
- őrölt fahéj
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, a sárgákat pedig kikeverjük a porcukorral. A lisztet alaposan összemorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a cukorral kikevert tojások sárgáit. Beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a narancsok lereszelt héját és elkeverjük. Ezután a tojásfehérjék kemény habjának nagyjából az egyharmadát óvatosan, laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze, beleforgatjuk a masszába, majd két adagban a teljes mennyiséget.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, ami kissé sűrű állagú és sorban, egyesével, szorosan egymás mellé ráhelyezzük a megtisztított, körülbelül félcentis szeletekre vágott almát. Mikor az alma befedte a tésztát, megszórjuk a tetejét kristálycukorral és őrölt fahéjjal. Előmelegített 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a tetejét. Kockára vágva, a tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Ajánljuk még: