Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- 15 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 20 dkg fehérmorzsa
- só
Az öntethez:
- 10 dkg vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek. kapribogyó
- 1 citrom héja
A táláshoz:
- 4 db tükörtojás
- 8 csík szardella
Elkészítés
A sertéskarajt kicsit megütögetjük egy klopfolóval, megsózzuk, a széleit pedig picit bevágjuk, hogy sütés közben ne ugorjon majd össze a hús. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk, vagyis először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig morzsába forgatjuk. Közepes hőmérsékletű olajban aranybarnára sütjük a szeleteket.
Az öntethez vajat olvasztunk, hagyjuk egy kicsit barnulni, majd hozzáadjuk a kapribogyót, a felaprított friss petrezselymet, illetve a reszelt citromhéjat. Lehúzzuk a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.
Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a rántott sertéskarajt. Mindegyik szelet tetejére kerül egy tükörtojás és 2 csík szardella. Végül gazdagon meglocsoljuk a vajas öntettel.