Sertésjava Holstein módra

Gasztro

Sertésjava Holstein módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg fehérmorzsa

Az öntethez:

  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 ek. kapribogyó
  • 1 citrom héja

A táláshoz:

  • 4 db tükörtojás
  • 8 csík szardella

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A sertéskarajt kicsit megütögetjük egy klopfolóval, megsózzuk, a széleit pedig picit bevágjuk, hogy sütés közben ne ugorjon majd össze a hús. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk, vagyis először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig morzsába forgatjuk. Közepes hőmérsékletű olajban aranybarnára sütjük a szeleteket.

Az öntethez vajat olvasztunk, hagyjuk egy kicsit barnulni, majd hozzáadjuk a kapribogyót, a felaprított friss petrezselymet, illetve a reszelt citromhéjat. Lehúzzuk a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.

Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a rántott sertéskarajt. Mindegyik szelet tetejére kerül egy tükörtojás és 2 csík szardella. Végül gazdagon meglocsoljuk a vajas öntettel.

Ajánljuk még:

Hogyan gurult be a narancs a karácsonyfa alá?

Amikor elhatároztam, hogy utánajárok a narancs és a karácsony különleges kapcsolatának, azt hittem: könnyebb dolgom lesz. A narancs, mint déligyümölcs viszonylag modernkori termékként élt bennem, és álmaimban sem gondoltam volna, hogy sokkal, de sokkal régebbre nyúlik vissza  a története. Tartsanak velem, hogy megpróbáljuk együtt kideríteni, hogyan is gurulhatott be a narancs a karácsonyfa alá!