Sertéshús-alaplé, ahogy Rosario csinálja

Gasztro

Sertéshús-alaplé, ahogy Rosario csinálja

Rosario Simeoli receptje, aki a Trattoria Pomo d’Oro séfje

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos, darabolt sertésborda
  • 50 g sárgarépa
  • 30 g zeller
  • 50 g hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g piros paradicsom
  • 10 g paradicsomkoncentrátum
  • 1 csokor friss fűszer (rozmaring, babér, kakukkfű)
  • 2 l víz
  • 2 dl fehér ecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan a csontokat folyó vízben, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 200 fokon, míg minden oldala megpirul.

Adjuk hozzá a brunoise-ra (apró kockára) vágott zellert, sárgarépát és hagymát, majd a fűszernövényeket. Tegyük vissza a sütőbe és hagyjuk barnulni egészen addig, amíg a csontoknak szép dohányszíne lesz.

Vegyük ki a sütőből, szedjük le róla a zsírt, és tegyük át egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és a paradicsomsűrítményt, majd hagyjuk pirulni pár percig. Öntsük fel a vízzel, forraljuk össze, majd szedjük le róla a habot.

Főzzük 5-6 óráig, közben gyakran szedjük le róla a habot. Szűrjük át a levet apró lyukú szűrűn, hagyjuk kihűlni, végül szedjük le a zsírt a tetejéről.

A nyitókép illusztráció

 

Már követem az oldalt

X