Hozzávalók:
- 2 kg sertéspacal
- 4-5 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsír
- só
- 1 kk őrölt köménymag
- 2 ek őrölt paprika
- 3-4 db babérlevél
- 1-2 db csípős paprika
- 2 ek lecsó
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tk ecet
Elkészítés:
Kezdésnek felaprítjuk a zöldségeket, majd a kockára vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, a végén a fokhagymát is beletesszük.
Megszórjuk őrölt paprikával, és rádobjuk a csíkokra vágott, előzőleg megabált pacalt. Jól elkeverjük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel, lecsóval, csípős paprikával.
Elkezdjük főzni, és puhulásig kevergetjük. Amikor megfőtt, a tejfölt liszttel elkeverjük, beleöntjük a pacalba, és jól átforraljuk. Ettől az étel kellemesen besűrűsödik.
Tálalás előtt közvetlenül ecettel ízesítjük, és melegen szolgáljuk fel.
Ajánljuk még: