Savanyú pacal

Gasztro

Savanyú pacal

Megosztó étel, de aki szereti, annak ezt a receptet érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéspacal
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír
  • 1 kk őrölt köménymag
  • 2 ek őrölt paprika
  • 3-4 db babérlevél
  • 1-2 db csípős paprika
  • 2 ek lecsó
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 tk ecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Kezdésnek felaprítjuk a zöldségeket, majd a kockára vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, a végén a fokhagymát is beletesszük.

Megszórjuk őrölt paprikával, és rádobjuk a csíkokra vágott, előzőleg megabált pacalt. Jól elkeverjük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel, lecsóval, csípős paprikával.

Elkezdjük főzni, és puhulásig kevergetjük. Amikor megfőtt, a tejfölt liszttel elkeverjük, beleöntjük a pacalba, és jól átforraljuk. Ettől az étel kellemesen besűrűsödik.

Tálalás előtt közvetlenül ecettel ízesítjük, és melegen szolgáljuk fel.

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X