Savanyú pacal

Gasztro

Savanyú pacal

Megosztó étel, de aki szereti, annak ezt a receptet érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéspacal
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek zsír
  • 1 kk őrölt köménymag
  • 2 ek őrölt paprika
  • 3-4 db babérlevél
  • 1-2 db csípős paprika
  • 2 ek lecsó
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 tk ecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Kezdésnek felaprítjuk a zöldségeket, majd a kockára vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, a végén a fokhagymát is beletesszük.

Megszórjuk őrölt paprikával, és rádobjuk a csíkokra vágott, előzőleg megabált pacalt. Jól elkeverjük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel, lecsóval, csípős paprikával.

Elkezdjük főzni, és puhulásig kevergetjük. Amikor megfőtt, a tejfölt liszttel elkeverjük, beleöntjük a pacalba, és jól átforraljuk. Ettől az étel kellemesen besűrűsödik.

Tálalás előtt közvetlenül ecettel ízesítjük, és melegen szolgáljuk fel.

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.