Sajttal töltött falatkák

Gasztro

Sajttal töltött falatkák

Antal Csilla receptje.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • kb 1,5 dl Magyar Tej
  • 1 dkg Magyar Vaj

Töltelék:

  • 10 dkg Magyar Trappista Sajt

A tetejére:

  • 1 dkg olvasztott Magyar Vaj
  • aprított petrezselyem

 

Tovább olvasok

 

A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot. Közben az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk a cukorral. Ha már habos, akkor elkezdjük bedagasztani a tésztát a maradék tejjel. Ha már összeállt, beledolgozzuk a puha vajat is. Rugalmas, jól formázható állagú tésztát kell kapnunk. Ha már szép sima a felülete, és buborékok jelennek meg rajta, akkor vékonyan olajozzuk be a felületét, takarjuk le, és tegyük langyos helyre kelni.

 

Ha duplájára dagadt a tészta, akkor lisztezett felületre borítjuk, és 16-18 darabra vágjuk. Mindegyik tésztarészből gombócot készítünk, melynek a közepébe egy darab sajtot rakunk. Figyeljünk, hogy a sajt ne lógjon ki a tésztagombócból. Ezután egy kivajazott, kerek, kb. 20 cm-es sütőformába rakjuk a gombócokat, és 20 percet hagyjuk kelni. Közben a sütőedényt takarjuk le, hogy ne száradjon ki a felületük.

180 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük a gombócokat. Amint kivettük őket a sütőből, megkenjük a felületüket petrezselymes olvasztott vajjal.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Zebratorta (egy kicsit másként)

A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más. 

 

Már követem az oldalt

X