Sajtos sült újburgonya

Gasztro

Sajtos sült újburgonya

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg újburgonya
  • 5 dkg Magyar Vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor friss majoranna
  • 15 dkg Magyar Trappista Sajt

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

Az újburgonyát alaposan megmossuk, majd mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. Sós vízben feltesszük főni. Ha egyet forrt, leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük a fűszerekkel. Ráöntjük az újburgonyára, és óvatosan az egészet átkeverjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

 

A sajtot lereszeljük, és elterítjük a sütőpapíron. Rátesszük a fűszeres burgonyát, majd az egészet berakjuk a sütőbe 200 fokra. Fontos, hogy ne keverjük el a sajttal a burgonyát, maradjon a sajt legalul. Ha a krumpli megpirult, és a sajt is ropogósra sült, el is készültünk. Remek köret, de magában is nagyon finom egy nagy kanál tejföllel tálalva.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X