Hozzávalók
- 25 dkg zabliszt
- 25 dkg Graham liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-1 kiskanál reszelt citromhéj és étcsokoládé
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 3 tojás
A töltelékhez:
- 25 dkg darált mogyoró
- 15 dkg vaj
- 10 dkg méz
- 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítés
A kétféle lisztet a vajjal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a kakaót meg a szódabikarbónát. Beleütjük a tojásokat és lágy tésztává gyúrjuk. (Ha túl keménynek bizonyulna, 1-2 evőkanálnyi tejföllel lazíthatjuk). A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt szép halvány barnára sütjük.
Ha kihűltek a kekszek, kettőt-kettőt csokoládés mogyorókrémmel összetapasztunk. Ehhez a mogyorót finomra daráljuk, majd a többi hozzávalóval simára eldolgozzuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: