Rántott sertéskaraj petrezselymes újburgonyával

Gasztro

Rántott sertéskaraj petrezselymes újburgonyával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A rántott karajhoz

  • 8 szelet nem túl vékony sertéskaraj
  • csipetnyi só
  • 5 ek liszt
  • 3 egész tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 liter olaj

A petrezselymes újburgonyához

  • 0,5 kg újburgonya
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dkg vaj
Tovább olvasok

Elkészítés

A sertéskarajt kiklopfoljuk, de vigyázunk, hogy ne legyen túl vékony. Megsózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, tehát lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Közben odatesszük az olajat melegedni. Akkor jó a hőmérséklete, ha beleszórunk egy kis olajat, és felhabzik. Ekkor a bepanírozott szeleteket elkezdjük kisütni. A sütés elején érdemes az edényt lefedni, így könnyebben átsül a hús. 

Amikor az utolsó adag hús elkészül, elkezdjük készíteni az újburgonyát.

Az újburgonya héját ledörzsöljük, az esetleges zöld részeket levágjuk. Az olajat és a vajat felforrósítjuk, majd a megtisztított újburgonyákat kockákra vágjuk, és beleforgatjuk. Fedő alatt pároljuk. Akkor jó, ha a burgonya külseje picit elkezd pirulni.  Ha elkészültünk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és máris tálaljuk.