Rántott sertéskaraj petrezselymes újburgonyával

Gasztro

Rántott sertéskaraj petrezselymes újburgonyával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A rántott karajhoz

  • 8 szelet nem túl vékony sertéskaraj
  • csipetnyi só
  • 5 ek liszt
  • 3 egész tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 liter olaj

A petrezselymes újburgonyához

  • 0,5 kg újburgonya
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dkg vaj
Tovább olvasok

Elkészítés

A sertéskarajt kiklopfoljuk, de vigyázunk, hogy ne legyen túl vékony. Megsózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, tehát lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Közben odatesszük az olajat melegedni. Akkor jó a hőmérséklete, ha beleszórunk egy kis olajat, és felhabzik. Ekkor a bepanírozott szeleteket elkezdjük kisütni. A sütés elején érdemes az edényt lefedni, így könnyebben átsül a hús. 

Amikor az utolsó adag hús elkészül, elkezdjük készíteni az újburgonyát.

Az újburgonya héját ledörzsöljük, az esetleges zöld részeket levágjuk. Az olajat és a vajat felforrósítjuk, majd a megtisztított újburgonyákat kockákra vágjuk, és beleforgatjuk. Fedő alatt pároljuk. Akkor jó, ha a burgonya külseje picit elkezd pirulni.  Ha elkészültünk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és máris tálaljuk. 

 

Ajánljuk még:

Nemes fehér csillag: a havasi gyopár

Van, ahol úgy tartják, a betlehemi csillag nem tudott elhalványulni, és ezüst esőként lehullva csillagos virágszőnyeggé varázsolta az Alpok hegyi legelőit. Más történet szerint a virágok teremtésének kezdetén egy szerény kis virág maga elé engedte a többit. Megálmodta már élete célját, ezért megkérte a Teremtőt, olyan helyre jelölje ki az élőhelyét, ahol a legközelebb van hozzá. Így került a szédítő magasságokba, ahol a fű se sarjad, ahonnan látja földi társait, játszi szellők hozzák-viszik az üzeneteiket, és közel van a Jóistenhez.