Hozzávalók
A rántott karajhoz
- 8 szelet nem túl vékony sertéskaraj
- csipetnyi só
- 5 ek liszt
- 3 egész tojás
- 5 ek zsemlemorzsa
- 1 liter olaj
A petrezselymes újburgonyához
- 0,5 kg újburgonya
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 dl olívaolaj
- 1 dkg vaj
Elkészítés
A sertéskarajt kiklopfoljuk, de vigyázunk, hogy ne legyen túl vékony. Megsózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, tehát lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Közben odatesszük az olajat melegedni. Akkor jó a hőmérséklete, ha beleszórunk egy kis olajat, és felhabzik. Ekkor a bepanírozott szeleteket elkezdjük kisütni. A sütés elején érdemes az edényt lefedni, így könnyebben átsül a hús.
Amikor az utolsó adag hús elkészül, elkezdjük készíteni az újburgonyát.
Az újburgonya héját ledörzsöljük, az esetleges zöld részeket levágjuk. Az olajat és a vajat felforrósítjuk, majd a megtisztított újburgonyákat kockákra vágjuk, és beleforgatjuk. Fedő alatt pároljuk. Akkor jó, ha a burgonya külseje picit elkezd pirulni. Ha elkészültünk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és máris tálaljuk.
Ajánljuk még: