Hozzávalók
- 1 kg darált sertésdagadó
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szem paprika
- 1 közepes cukkini
- 1 kg zöldbab
- 2 szem nagyobb paradicsom
- 30 dkg köles
- 2,5 dl tejföl
- 2,5 dl tejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
A friss zöldbabot forrásban lévő sós vízbe rakjuk, és néhány percig blansírozzuk. A paradicsomot felaprítjuk, majd olívaolajon elkezdjük pirítani. Felaprított fokhagymával és sóval ízesítjük. Erre tesszük rá a félig főtt zöldbabot, majd átforraljuk.
A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felaprított paprikát, majd a darált sertéshúst. Ízesítjük sóval, borssal. A cukkinit lereszeljük, majd a húshoz keverjük. Addig főzzük, míg a hús szaftja el nem fő.
A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben kétharmadig megfőzzük.
Ha mindennel elkészültünk, összerakjuk az ételt. A sütőedényt kiolajozzuk, majd belesimítjuk a zöldbab felét. Erre tesszük rá húsos keverék felét, majd a kölest. Ezután jön a maradék hús és a zöldbab. Végül a tejszínt és a tejfölt elkeverjük, pici sót is adunk hozzá, és ezzel locsoljuk meg a rakottas tetejét.
180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és fél óra alatt szép pirosra sütjük.
Ajánljuk még: