Hozzávalók (8 személyre):
A palacsintatésztához:
- 5 db tojás (M)
- 0,5 kg liszt
- 0,3 kg cukor
- 0,7 l tej
A töltelékhez:
- 0,5 kg nádudvari túró
- 0,15 cukros kakaópor
- 0,3 kg házi barack lekvár
- 0,3 kg házi áfonya lekvár
A habhoz:
- 6 tojás fehérje
- 18-20 dkg cukor
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és minimum 30-40 percet pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük. (A fenti mennyiségből kb. 16 db palacsinta készíthető.)
A lesütött palacsintákat rétegezzük. Az első palacsintát egy sütőlapra fektetjük, majd ízlés szerint megkenjük az egyik töltelékkel, és egy újabb palacsintát helyezünk a tetejére, amelyet szintén töltelékkel ízesítünk. Így folytatjuk, amíg torta magasságúra nem érnek a palacsinták. Közben 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verünk, amit csillagcsővel a palacsintára formázunk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Sütés után tálaljuk.
Ajánljuk még: