Rakott palacsinta Trófea módra

Gasztro

Rakott palacsinta Trófea módra

 Sok a jóból!

Hozzávalók (8 személyre): 

A palacsintatésztához:

  • 5 db tojás (M)
  • 0,5 kg liszt
  • 0,3 kg cukor
  • 0,7 l tej

A töltelékhez:

  • 0,5 kg nádudvari túró
  • 0,15 cukros kakaópor
  • 0,3 kg házi barack lekvár
  • 0,3 kg házi áfonya lekvár

A habhoz:

  • 6 tojás fehérje
  • 18-20 dkg cukor

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és minimum 30-40 percet pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük. (A fenti mennyiségből kb. 16 db palacsinta készíthető.)

A lesütött palacsintákat rétegezzük. Az első palacsintát egy sütőlapra fektetjük, majd ízlés szerint megkenjük az egyik töltelékkel, és egy újabb palacsintát helyezünk a tetejére, amelyet szintén töltelékkel ízesítünk. Így folytatjuk, amíg torta magasságúra  nem érnek a palacsinták. Közben 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verünk, amit csillagcsővel a palacsintára formázunk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Sütés után tálaljuk.    

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.