Rakott palacsinta Trófea módra

Gasztro

Rakott palacsinta Trófea módra

 Sok a jóból!

Hozzávalók (8 személyre): 

A palacsintatésztához:

Tovább olvasok
  • 5 db tojás (M)
  • 0,5 kg liszt
  • 0,3 kg cukor
  • 0,7 l tej

A töltelékhez:

  • 0,5 kg nádudvari túró
  • 0,15 cukros kakaópor
  • 0,3 kg házi barack lekvár
  • 0,3 kg házi áfonya lekvár

A habhoz:

  • 6 tojás fehérje
  • 18-20 dkg cukor

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és minimum 30-40 percet pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük. (A fenti mennyiségből kb. 16 db palacsinta készíthető.)

A lesütött palacsintákat rétegezzük. Az első palacsintát egy sütőlapra fektetjük, majd ízlés szerint megkenjük az egyik töltelékkel, és egy újabb palacsintát helyezünk a tetejére, amelyet szintén töltelékkel ízesítünk. Így folytatjuk, amíg torta magasságúra  nem érnek a palacsinták. Közben 6 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verünk, amit csillagcsővel a palacsintára formázunk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Sütés után tálaljuk.    

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

 

Már követem az oldalt

X