Rakott, öntött karfiol

Gasztro

Rakott, öntött karfiol

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg sajt
  • 10 dkg szalonna
  • 450 ml tejföl
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

Tovább olvasok

A karfiolt alaposan megmossuk, majd rózsáira szedjük, és sós vízben főzzük néhány percig. Figyeljünk, hogy ne főzzük szét! Közben a szalonnát egy kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben. Egy tepsi alját alaposan kenjünk ki vajjal, és erre szedjük rá a félig puha karfiolt, jól lecsorgatva. A nagyobb darabokat vágjuk ketté. Az egészet sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk sós, rögös túróval is. Befedjük tejföllel, amit szintén megsóztunk. Erre rakjuk a szalonnadarabokat, és ráöntjük a kisült zsírt is. A tetejére kerül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 180-200 Celsius-fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Szálkamentes fogások halból

Könnyű, ízletes és tápláló: halat enni nem csak böjtben érdemes, de most szezonja is van. A magyar ember hagyományosan szereti a halételeket, de sok családban csak azért kerül ritkábban az asztalra, mert tartunk a szálkától. Következzen néhány olyan halas fogás, amelyek könnyen elkészíthetők, és garantáltan szálkamentesek!

 

Már követem az oldalt

X