Rakott fűzfagomba

Gasztro

Rakott fűzfagomba

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: (4 főre)

  • 1 kg fűzfagomba
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 ek ecet

Tovább olvasok

Elkészítés:

A gombát megmossuk és sós, ecetes vízben nyolc-tíz percig előfőzzük, majd kicsöpögtetjük. A bacont elősütjük, félretesszük és a kisült zsírban megdinszteljük a félkarikára vágott lilahagymát. A gombát lisztbe forgatjuk és hirtelen mindkét oldalát kisütjük. Ezután elkészítjük a habarást. A tejszínt, a tejfölt, a tojást, az egy evőkanál lisztet csomómentesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük végül belekeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is.

Egy tepsi aljára, szeletenként belefektetjük nagyjából a bacon felét, ezután a gombát rétegezzük rá egyenletesen, majd a megdinsztelt lilahagymát rászórjuk a gombára. Erre öntjük  rá a habarást, végül a tetejére fektetjük a többi szalonnát. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor a teteje enyhén megpirult, már el is készült.

 

Már követem az oldalt

X