Hozzávalók: (4 főre)
- 1 kg fűzfagomba
- 1 nagy fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg szeletelt bacon
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 ek ecet
Elkészítés
A gombát megmossuk és sós, ecetes vízben nyolc-tíz percig előfőzzük, majd kicsöpögtetjük. A bacont elősütjük, félretesszük és a kisült zsírban megdinszteljük a félkarikára vágott lilahagymát. A gombát lisztbe forgatjuk és hirtelen mindkét oldalát kisütjük. Ezután elkészítjük a habarást. A tejszínt, a tejfölt, a tojást, az egy evőkanál lisztet csomómentesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük végül belekeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is.
Egy tepsi aljára, szeletenként belefektetjük nagyjából a bacon felét, ezután a gombát rétegezzük rá egyenletesen, majd a megdinsztelt lilahagymát rászórjuk a gombára. Erre öntjük rá a habarást, végül a tetejére fektetjük a többi szalonnát. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor a teteje enyhén megpirult, már el is készült.
Ajánljuk még: