Rákos, grillezett paprikás spagetti

Gasztro

Rákos, grillezett paprikás spagetti

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A grillezett rákhoz:

  • 30-40 tisztított garnéla
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 2 ek olívaolaj

A raguhoz:

  • 3-4 grillezett, olajban eltett kápia paprika
  • kb. 1 dl tejszín
  • csipetnyi cukor

A tésztához:

  • 50 dkg spagetti

A tálaláshoz:

  • morzsolt fetasajt

Elkészítés

Először a rákot készítjük elő. A páncéljuktól megtisztított rákokat forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Miközben pirulnak, felszeletelünk és hozzáadunk 3-4 gerezd fokhagymát, majd egy kevés vágott újhagymát. az egészet meg is sózzuk. Mikor már pirul, ráöntjük a fehérbort, és kiforraljuk az alkoholt. Ha elkészült, citromhéjat is reszelünk rá. Jól összeforgatjuk, és levesszük a tűzről.

A tésztát forrásban lévő, sós vízbe rakjuk, és megfőzzük. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl, legyen harapható állaga. Közben elkészítjük a ragut: 3-4 grillezett, olajban eltett kápia paprikát összeturmixolunk egy fél csésze tejszínnel. Ezt ráöntjük a pirított rákra, és összeforraljuk. Adunk hozzá egy pici cukrot is. 

Erre a mártásos alapra tesszük rá a megfőtt spagettit, amit csak leszűrünk, de nem mosunk le.

Összekeverjük, és fetasajtdarabokkal, aprított újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.