Hozzávalók
A grillezett rákhoz:
- 30-40 tisztított garnéla
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 2 szál újhagyma
- 1 kezeletlen citrom héja
- 2 ek olívaolaj
- só
A raguhoz:
- 3-4 grillezett, olajban eltett kápia paprika
- kb. 1 dl tejszín
- csipetnyi cukor
A tésztához:
- 50 dkg spagetti
A tálaláshoz:
- morzsolt fetasajt
Elkészítés
Először a rákot készítjük elő. A páncéljuktól megtisztított rákokat forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Miközben pirulnak, felszeletelünk és hozzáadunk 3-4 gerezd fokhagymát, majd egy kevés vágott újhagymát. az egészet meg is sózzuk. Mikor már pirul, ráöntjük a fehérbort, és kiforraljuk az alkoholt. Ha elkészült, citromhéjat is reszelünk rá. Jól összeforgatjuk, és levesszük a tűzről.
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe rakjuk, és megfőzzük. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl, legyen harapható állaga. Közben elkészítjük a ragut: 3-4 grillezett, olajban eltett kápia paprikát összeturmixolunk egy fél csésze tejszínnel. Ezt ráöntjük a pirított rákra, és összeforraljuk. Adunk hozzá egy pici cukrot is.
Erre a mártásos alapra tesszük rá a megfőtt spagettit, amit csak leszűrünk, de nem mosunk le.
Összekeverjük, és fetasajtdarabokkal, aprított újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.
Ajánljuk még: