Rákos, grillezett paprikás spagetti
Olvasási idő: 1 perc

Rákos, grillezett paprikás spagetti

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A grillezett rákhoz:

  • 30-40 tisztított garnéla
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 2 ek olívaolaj

A raguhoz:

  • 3-4 grillezett, olajban eltett kápia paprika
  • kb. 1 dl tejszín
  • csipetnyi cukor

A tésztához:

  • 50 dkg spagetti

A tálaláshoz:

  • morzsolt fetasajt

Elkészítés

Először a rákot készítjük elő. A páncéljuktól megtisztított rákokat forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Miközben pirulnak, felszeletelünk és hozzáadunk 3-4 gerezd fokhagymát, majd egy kevés vágott újhagymát. az egészet meg is sózzuk. Mikor már pirul, ráöntjük a fehérbort, és kiforraljuk az alkoholt. Ha elkészült, citromhéjat is reszelünk rá. Jól összeforgatjuk, és levesszük a tűzről.

A tésztát forrásban lévő, sós vízbe rakjuk, és megfőzzük. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl, legyen harapható állaga. Közben elkészítjük a ragut: 3-4 grillezett, olajban eltett kápia paprikát összeturmixolunk egy fél csésze tejszínnel. Ezt ráöntjük a pirított rákra, és összeforraljuk. Adunk hozzá egy pici cukrot is. 

Erre a mártásos alapra tesszük rá a megfőtt spagettit, amit csak leszűrünk, de nem mosunk le.

Összekeverjük, és fetasajtdarabokkal, aprított újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!