Hozzávalók
- 1 db 2 kg-os ponty
- 50 dkg csiperke gomba
- 25 dkg reszelt hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 ek. liszt
- 10 dkg vaj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek. Univer Passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
Elkészítés
A halat megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a vajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a reszelt hagymát és a felaprított fokhagymát. Ízesítjük a szerecsendióval és a finomra vágott petrezselyemmel. Rászórjuk a lisztet, átkeverjük, majd jöhet a passzírozott paradicsom. Sót, borsot teszünk bele ízlés szerint, majd sűrűre beforraljuk. Ezzel töltjük meg a ponty hasüregét.
A tálaláshoz is hagyhatunk ebből a mártásból egy adagot, ha egy kicsit még felhígítjuk. Végül a hal hasát bevarrjuk, vagy megtűzzük, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Meglocsoljuk egy kis olajjal vagy vajjal, és 180 fokon sütjük kb. egy órát.
Cikkekre vágva tálaljuk.
A recept megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még: