Pisztáciás kávékehely

Gasztro

Pisztáciás kávékehely

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók 2 személyre

  • 2-3 ek. pisztáciakrém
  • 50 g mascarpone
  • 1 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 2 adag eszpresszó

A tálaláshoz: 

  • felvert tejszínhab

A cappuccinós csészét körben megkenjük pisztáciakrémmel. A mascarponét kikeverjük a porcukorral. Óvatosan kell dolgozni vele, nehogy kicsapódjon. 

 

Ezután egy nagy adagot rakunk belőle a csészébe, a közepébe pedig készítünk egy mélyedést. Ekkor jöhet bele egy finom eszpresszó.

Krémes tejszínhabbal díszítjük.

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Fogások, amiket leginkább ünnepekkor fogyasztunk és a fűszerek, amelyek különlegessé teszik őket

Töltött káposzta, rácponty, mézeskalács és bejgli nélkül szinte elképzelhetetlen a magyar karácsonyi asztal. A fogások rendje vidékenként és családonként is változik, de az ünnepi menü ízvilága jellegzetes, fűszeres aromái által teszi igazán meghitté a karácsonyt. Vannak fűszerek, amelyekből ilyenkor fogy a legtöbb, sőt, vannak fűszerkeverékek, amelyek méltán viselik a „karácsonyi” jelzőt.