Piszkeszörp

Gasztro

Piszkeszörp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg piszke (egres)
  • 1 kg Koronás Szirupcukor
  • ½ liter víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A leszüretelt piszkét alaposan megmossuk, majd feltesszük főni fél liter vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul a gyümölcs. Ekkor hagyjuk kihűlni. Lehet akár egy egész éjszakán át is pihentetni. Ha már eleget állt, akkor átpasszírozzuk egy szitán a megfőtt egrest, majd újra felforraljuk.

Ezután csírátlanított üvegekbe töltjük, majd lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.  

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Paradicsomlevesek netovábbja

Betűtésztás vagy vajas galuskás? Édes vagy borsos? Télen melegen, nyáron hidegen? A paradicsomleves mindenkinek mást és mást jelent. Nekem a betűtésztás, menzás paradicsomleves volt a mumus, mert abban a rántás és a sűrített lé jó arányát nehéz eltalálni. Gyakorlat kell hozzá, nem kevés – és rajongás ezért a sűrű levesért. A házi, vajas galuskás közelebb vitt egy kicsit a paradicsomleves lényegéhez, ám amikor a legkisebb leányom a nyers paradicsomlevesével kínált, az lett a befutó: az igazán nyári, üde, zamatos paradicsomleves – a jövő generációja, új ízek, friss élmények lenyomatai levesbe sűrítve.