Piszkeszörp

Gasztro

Piszkeszörp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg piszke (egres)
  • 1 kg Koronás Szirupcukor
  • ½ liter víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A leszüretelt piszkét alaposan megmossuk, majd feltesszük főni fél liter vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul a gyümölcs. Ekkor hagyjuk kihűlni. Lehet akár egy egész éjszakán át is pihentetni. Ha már eleget állt, akkor átpasszírozzuk egy szitán a megfőtt egrest, majd újra felforraljuk.

Ezután csírátlanított üvegekbe töltjük, majd lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.  

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Körtedesszert vaníliás joghurttal

Érzitek gondolatban a sült gyümölcsök édes illatát? Ha beköszönt az ősz, a sütő felől olykor isteni illatok szállnak. A gyümölcs meleg aromája, a csöppnyi karamelles zamat, ellenállhatatlan. Ha találok éppen hibás gyümölcsöt, semmi gond, megtisztítom, és készül belőle valami remek. Ha nem gyümölcsleves vagy gyümölcsszósz, akkor lehet belőle egy egyszerű desszert. Például a legutóbb készült, mézzel, vaníliával és citrommal finomított, joghurttal selymesített pohár desszert, aminek a szelíd kukoricapehely adott egy plusz, ropogós réteget.