Piszkeszörp

Gasztro

Piszkeszörp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg piszke (egres)
  • 1 kg Koronás Szirupcukor
  • ½ liter víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A leszüretelt piszkét alaposan megmossuk, majd feltesszük főni fél liter vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul a gyümölcs. Ekkor hagyjuk kihűlni. Lehet akár egy egész éjszakán át is pihentetni. Ha már eleget állt, akkor átpasszírozzuk egy szitán a megfőtt egrest, majd újra felforraljuk.

Ezután csírátlanított üvegekbe töltjük, majd lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.  

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

A pogácsa szerepe az óév búcsúztatásában és az új év köszöntésében

A pogácsa a hétköznapokban és ünnepek alkalmával is asztalra kerülő étel, ami gyakori szereplője a legkülönfélébb menüsoroknak, vendégváró falatoknak és állófogadásoknak. Mégis kevesen tudják róla, hogy milyen fontos szerepet töltött be az új év és az új élet reménytejes várakozásában, és hogy mennyi hiedelem és szokás főszereplője volt az évszázadok során. Ezekből csemegézünk most.